Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1046 Edwin

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1046 Edwin, geçici ismi , asteroit kuşağının dış bölgelerinden gelen, yaklaşık kilometre çapında bir arka plan asteroitidir. 1 Aralık 1924'te ABD'nin Wisconsin kentindeki Yerkes Gözlemevi'nde Belçikalı-Amerikalı astronom George Van Biesbroeck tarafından keşfedilmiş ve oğlu Edwin Van Biesbroeck'in adını almıştır. Potansiyel olarak metalik asteroit, 5,29 saatlik kısa bir dönüş periyoduna sahiptir. Yörünge ve sınıflandırma Edwin, ana kuşağın arka plan asteroitlerinden, asteroit ailesinden olmayan asteroittir. Dış asteroit kuşağında Güneş'in yörüngesinde 2,8–3,2 AB uzaklıkta; her 5 yıl ve 2 ayda bir (1.882 gün; 2.98 AB yarı büyük ekseni vardır) döner. Yörüngesi, ekliptik ile ilgili olarak 0,06'lık bir eksantrikliğe ve 8°'lik bir eğime sahiptir. Gövdenin gözlem yayı, Mart 1926'da Heidelberg Gözlemevi'nde kaydedilen ilk gözlemiyle veya Yerkes Gözlemevi'ndeki resmi keşif gözleminden 15 ay sonra başlar. Fiziksel özellikler SMASS sınıflandırmasında Edwin, X tipinden çok parlak E tipi asteroide geçiş yapan bir Xe alt tipidir. Ayrıca Geniş Alan Kızılötesi Araştırma Gezgini tarafından metalik M tipi bir asteroit olarak karakterize edilmiştir (WISE). Rotasyon periyodu 2001'den beri, Edwinin birkaç rotasyonel ışık eğrisi, Colorado'daki Antelope Hills Gözlemevi'nde Amerikalı William Koff, Richard Ditteon, Indiana'daki Oakley Gözlemevinde ve Fransız amatör gök bilimciler Pierre Antonini, René Roy ve Stéphane Charbonnel tarafından fotometrik gözlemlerden elde edilmiştir. Kasım 2006'da Pierre Antonini tarafından en iyi derecelendirilmiş ışık eğrisinin analizi, 0,27 kadir parlaklık genliği ile 5,2906 saatlik bir dönüş periyodu verdi. Hızlı bir rotator olmasa da, kendi boyutundaki bir asteroit için nispeten kısa bir dönüş hızına sahiptir. Çapı ve albedosu Japon Akari uydusu ve NASA'nın WISE teleskobunun NEOWISE misyonu tarafından gerçekleştirilen anketlere göre Edwin, 25,15 ile 36,355 kilometre arasında bir çapa sahip ve yüzeyi 0,1113 ile 0,235 arasında bir albedoya sahiptir. Collaborative Asteroid Lightcurve Link, karbonlu asteroitler için 0,057'lik standart bir albedo varsayıp; sonuç olarak, 10,6'lık mutlak büyüklüğe dayalı olarak 42,23 kilometrelik daha büyük bir çap hesaplar. İsimlendirme Bu küçük gezegen, kaşif George Van Biesbroeck'in oğlu Edwin Van Biesbroeck'in adını almıştır. Resmi adlandırma, 1955'te Paul Herget tarafından Küçük Gezegenlerin İsimleri'nde belirtilmiştir . Notlar Kaynakça Dış bağlantılar Asteroid Lightcurve Database (LCDB) , query form (info ) Dictionary of Minor Planet Names, Google books Asteroids and comets rotation curves, CdR – Observatoire de Genève, Raoul Behrend Discovery Circumstances: Numbered Minor Planets (1)-(5000) – Minor Planet Center Kategori:1924'te keşfedilen astronomik cisimler Kategori:Adlandırılmış küçük gezegenler Kategori:Adını insanlardan alan küçük gezegenler Kategori:Arka plan asteroitleri Kategori:George Van Biesbroeck'in keşifleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri