Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1051 Merope

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1051 Merope , asteroit kuşağının en dış bölgesinden gelen, yaklaşık çapında koyu renkli bir Alauda asteroittir. 16 Eylül 1925'te Alman gök bilimci Karl Reinmuth tarafından Heidelberg, Almanya'daki Heidelberg-Königstuhl Devlet Gözlemevi'nde keşfedildi ve geçici olarak olarak adlandırıldı. Reinmuth, asteoide Yunan mitolojisindeki nemfi Merope'nin adını verdi. Asteroit 27,2 saatlik bir dönüş süresine sahiptir. Yörünge ve sınıflandırma Merope, Alauda ailesinin bir üyesidir, büyük bir karbonlu asteroitler ailesidir ve adını a702 Alauda'dan alır. Güneş'in en dıştaki asteroit kuşağında 2,9-3,5 AB uzaklıkta; her 5 yıl ve 9 ayda bir (2.105 gün; 3.21 AB'lik yarı büyük eksen]]i vardır). Yörüngesi, ekliptik ile ilgili olarak 0,10 eksantrikliğe ve 24° eğime sahiptir. Asteroit ilk olarak Ekim 1908'de Taunton Gözlemevi'nde olarak gözlemlendi. Gövdenin gözlem yayı, Ekim 1925'te Heidelberg'de ya da resmi keşif gözleminden üç hafta sonra başlar. Fiziksel özellikler Merope, Geniş Alan Kızılötesi Araştırma Gezgini (WISE), tarafından ilkel bir P-tipi asteroit ve Pan-STARRS'ın fotometrik araştırması tarafından yaygın bir karbonlu C-tipi asteroit olarak karakterize edilmiştir. Rotasyon süresi Mart 2009'da, Avustralya'daki Oakley Güney Gökyüzü Gözlemevi'ndeki gök bilimciler tarafından yapılan fotometrik gözlemlerden Meropenin dönme ışık eğrisi elde edildi. Işık eğrisi analizi, 0,20 kadirlik bir parlaklık değişimi ile 27,2 saatlik bir dönüş periyodu verdi. Ekim 2012'de, Kaliforniya'daki Palomar Transient Factory'ndeki gök bilimciler, Avustralyalı gök bilimcilerin daha önce ölçtüğünün alternatif bir dönem çözümü (1:2 takma ad) gibi görünen R-bandında 0.11 büyüklük genliği ile 13.717 saatlik bir periyodu ölçtüler. Sırasıyla 2004 ve 2005 yıllarında Gino Farroni ve Federico Manzini tarafından yapılan önceki gözlemler geçici ve kalitesizdi . Çapı ve albedosu Kızılötesi Astronomik Uydu IRAS, Japon Akari uydusu ve NASA'nın WISE teleskobunun NEOWISE misyonu tarafından gerçekleştirilen çalışmalara göre Merope, 60,439 ile 74,36 kilometre arasında bir çapa sahip ve yüzeyi 0,03 ile 0,053 arasında bir albedoya sahiptir. Collaborative Asteroid Lightcurve Link, 10,1 mutlak büyüklüğüne dayalı olarak 0,0358'lik bir albedo ve 67,11 kilometrelik bir çap elde etmiştir. İsimlendirme Bu küçük gezegen, adını Yunan mitolojisindeki] nemf Merope'den ismini almıştır. Titan Atlas ve deniz nemfi Pleione'nin kızı olan yedi Pleione'den biridir . Ülker yıldız kümesindeki Merope yıldızı da aynı şekilde adlandırılmıştır. Kaynakça Dış bağlantılar Asteroid Lightcurve Database (LCDB) , query form (info ) Dictionary of Minor Planet Names, Google books Asteroids and comets rotation curves, CdR – Observatoire de Genève, Raoul Behrend Discovery Circumstances: Numbered Minor Planets (1)-(5000) – Minor Planet Center Kategori:1925'te keşfedilen astronomik cisimler Kategori:Adlandırılmış küçük gezegenler Kategori:Adını Yunan mitolojisinden alan küçük gezegenler Kategori:Karl Wilhelm Reinmuth'un keşifleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri