Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1054 Forsytia

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1054 Forsytia , asteroit kuşağının dış bölgelerinden yaklaşık 46 kilometre çapında, karanlık bir arka plan asteroididir . 20 Kasım 1925'te astronom Karl Reinmuth tarafından güneybatı Almanya'daki Heidelberg-Königstuhl Devlet Gözlemevinde keşfedildi ve geçici isim verildi. Adını çiçekli bitki Forsythia (Altınçanak) alır ve kaşif tarafından tematik olarak adlandırılmış 28 asteroit dizisinin başlangıcını işaret eder. Yörünge ve sınıflandırma Forsytia, ana kuşağın arka plan popülasyonunun aileden olmayan bir asteroitidir. Dış asteroit kuşağında Güneş'i 2,5–3,3 AB uzaklıkta; her 5 yılda bir döner (1.826 gün; 2,92'lik yarı ana eksen vardır). Yörüngesi, ekliptik ile ilgili olarak 0.14'luk bir eksantrikliğe ve 11 °'lik bir eğime sahiptir. Asteroit ilk olarak Mart 1907'de olarak gözlemlendi. Gövdenin gözlem yayı, Kasım 1925'teki resmi keşif gözlemiyle başlar. Fiziksel özellikleri Forsytia, varsayılan bir karbonlu C-tipi asteroittir. Rotasyon süresi Mart 2002'de, Amerikalı amatör astronom John Gross'un Arizona'daki Sonoran Skies Gözlemevi'nde yaptığı fotometrik gözlemlerden Forsytianın dönel bir ışık eğrisi elde edildi. Işık eğrisi analizi, 0.23 büyüklüğünde bir parlaklık genliği ile 7.650 saatlik iyi tanımlanmış bir dönüş süresi verdi. Çapı ve albedosu Kızılötesi Astronomik Uydu IRAS, Japon Akari uydusu ve NASA'nın WISE teleskobunun NEOWISE misyonu tarafından gerçekleştirilen çalışmalara göre Forsytia, 42,867 ile 53,04 kilometre arasında bir çapa sahip ve yüzeyi 0,035 ile 0,0750 arasında bir albedoya sahiptir. Collaborative Asteroid Lightcurve Link, 10,4 mutlak büyüklüğüne dayalı olarak 0,0592'lik bir albedo ve 45,42 kilometrelik bir çap elde etmiştir. İsimlendirme Bu küçük gezegen, adını Oleaceae familyasındaki çiçekli çalıların bir cinsi olan forsythia çiçeğinden almıştır. Resmi adlandırma alıntısı, 1955'te Paul Herget tarafından The Names of the Minor Planets'te belirtilmiştir . Reinmuth'un çiçekleri Karl Reinmuth, birçok keşfinden dolayı 1930'ların başında yeni adlandırılmış 66 asteroitten oluşan geniş bir liste sundu. Liste, keşiflerini ile arasındaki sayılarla kapsıyordu. Bu liste aynı zamanda, bu asteroitten başlayarak, bitkilerden, özellikle de çiçekli bitkilerden sonra adlandırılan 28 asteroit dizisini de içeriyordu. Kaynakça Dış bağlantılar Lightcurve Database Query (LCDB), at www.minorplanet.info Dictionary of Minor Planet Names, Google books Asteroids and comets rotation curves, CdR – Geneva Observatory, Raoul Behrend Discovery Circumstances: Numbered Minor Planets (1)-(5000) – Minor Planet Center Kategori:1925'te keşfedilen astronomik cisimler Kategori:Adlandırılmış küçük gezegenler Kategori:Karl Wilhelm Reinmuth'un keşifleri Kategori:Arka plan asteroitleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri