Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1804 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1804 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, 2 Kasım Cuma gününden 5 Aralık 1804 Çarşamba gününe kadar düzenlenen beşinci dört yıllık başkanlık seçimiydi. Görevdeki Demokratik-Cumhuriyetçi Başkan Thomas Jefferson, Güney Carolina'dan Federalist Charles Cotesworth Pinckney'den daha fazla oy alarak yeniden başkan seçilmiştir. Jefferson, partisinin düzenlenen kongresinde tekrar aday gösterilmiştir , Aaron Burr'un yerine ise başkan yardımcılığı için New York valisi George Clinton aday gösterilmiştir. Eski başkan John Adams emekli olduktan sonra, Federalistler 1800 seçimlerinde Adams'ın yerine eski bir Büyükelçi ve devrimci savaş kahramanı olan Pinckney'i aday göstermiştir. Jefforson 1800 yılındaki seçimlerde Adams'ı kıl payı yenmesine rağmen bu seçimlerde güçlü bir ekonomi oluşturması sebebiyle Federalist parti'nin kalesi olan başta New England olmak üzere birçok eyalette kazanmıştır. Adaylıklar Demokratik-Cumhuriyetçi Parti Adaylıkları Başkan yardımcılığı için adaylıklar John Breckinridge (Kentucky) Senatör George Clinton (New York) Vali Gideon Granger (Connecticut) Postmaster General John Langdon (New Hampshire) Eski Senatör Levi Lincoln (Massachusetts) Baş Savcı William Maclay (Pensilvanya) Eski Senatör Sonuçlar Federalist Parti Adaylıkları Fedarelist Parti Pickney ve King'i parti içi destekle aday göstermiştir. Sonuçlar küçükresim|upright=2.05 Thomas Jefferson Seçiciler kurulunun 176 oyunun 162'sini alarak ezici bir üstünlükle seçimi kazanmıştır. Dosya:United States Electoral College 1804.svg Kaynakça
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri