Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1808 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1808 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, 4 Kasım Cuma gününden 7 Aralık 1808 Çarşamba gününe kadar düzenlenen altıncı dört yıllık başkanlık seçimiydi. Demokrat-Cumhuriyetçi aday James Madison , Federalist aday Charles Cotesworth Pinckney'e karşı zafer kazanarak Amerika Birleşik Devletleri'nin dördüncü başkanı seçilmiştir. Madison, Thomas Jefferson'ın 1801'deki başkanlığından bu yana Dışişleri bakanı olarak görevdeydi. Üçüncü bir dönem daha aday olmayı reddeden Jefferson bu seçimlerde Madison'ı desteklemiştir. Başkan yardımcısı George Clinton ve eski Birleşik Krallık Büyükelçisi James Monroe seçimlerde başkan adayı olabilmek için Madison ile rekabete girmiştir. Ancak Madison partisinin başkan adaylığını ezici bir oy oranı ile elde etmiştir. Clinton ise tekrar başkan yardımcılığına aday gösterilmiştir. Federalist parti bir önceki seçimlerde başkanlığa aday olan Charles C. Pinckney'i ve başkan yardımcılığına aday olan Rufus King'i tekrar aday göstermiştir. Adaylıklar Demokratik-Cumhuriyetçi Parti Adaylıkları Başkanlık için adaylıklar James Madison, ABD Dışişleri Bakanı (Virginia) James Monroe, Eski Birleşik Krallık Büyükelçisi (Virginia) George Clinton , Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı (New York) Başkan yardımcılığı için adaylıklar George Clinton , Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı (New York) Henry Dearborn, Amerika Birleşik Devletleri Savaş Bakanı (Maine) John Quincy Adams, Senatör (Massachusetts) Sonuçlar Bu sonuçlarla Başkan adayı James Madison Başkan yardımcılığı adayı ise George Clinton olmuştur. Federalist Parti Adaylıkları Federalist parti, 1804 seçimlerindeki adaylıkları korumuştur. Seçim Sonuçları küçükresim|upright=2.05 Kaynakça Dış bağlantılar Election of 1808 in Counting the Votes Presidential Election of 1808: A Resource Guide from the Library of Congress A New Nation Votes: American Election Returns, 1787-1825 Kategori:1808'de Amerika Birleşik Devletleri Kategori:Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri