Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1949 Arap-İsrail ateşkes antlaşmaları

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
[[Dosya:United Nations Palestine map showing Armistice Agreements between Israel & Lebanon, Syria, Jordan & Egypt 1949-1950.jpg|küçükresim|upright|1955 ateşkes anlaşmalarını gösteren Birleşmiş Milletler haritası.]] 1949 Arap-İsrail ateşkes antlaşmaları, 1949'da İsrail ile komşu Mısır, Lübnan, Ürdün ve Suriye arasında 1948 Arap-İsrail Savaşı'nın resmi düşmanlıklarını resmen sona erdirmek ve İsrail güçleri ile Ürdün-Irak arasında Yeşil Hat olarak da bilinen ateşkes hatları kurmak için imzalanan bir ateşkes antlaşmalarıdır. Birleşmiş Milletler, ateşkes hatlarını izlemek için denetleme ve raporlama ajansları kurdu. Ayrıca, ateşkes uygulamasına ilişkin tartışmalar Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Fransa arasında 1950 tarihli ayrı Üçlü Deklarasyon'un imzalanmasına yol açtı. İçeride, sınırların veya ateşkes hatlarının ihlallerini önlemek için Birleşmiş Milletler içinde ve dışında harekete geçme sözü verdiler. Ayrıca bölgedeki barış ve istikrara olan bağlılıklarını savunurken güç kullanımına ve silahlanma yarışına karşı olduklarını yinelediler. Bu hatlar 1967 Altı Gün Savaşı'na kadar sürdü. Kaynakça Konuyla ilgili yayınlar Morris, Benny (1993) Israel's Border Wars, 1949 - 1956. Arab Infiltration, Israeli Retaliation, and the Countdown to the Suez War. Oxford University Press, Shlaim, Avi (2000) The Iron Wall; Israel and the Arab World. Penguin Books, Dış bağlantılar E.H. Hutchison, Violent Truce Kategori:1949'da antlaşmalar Arap-İsrail ateşkes Arap-İsrail ateşkes Arap-İsrail ateşkes Arap-İsrail ateşkes Arap-İsrail ateşkes Kategori:İsrail antlaşmaları Kategori:Mısır antlaşmaları Kategori:Ürdün antlaşmaları Kategori:Suriye'nin antlaşmaları Kategori:Lübnan antlaşmaları Kategori:Orta Doğu barış girişimleri Kategori:1948 Arap-İsrail Savaşı Kategori:Ateşkesler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri