Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1951 Kurşunlu depremi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1951 Çankırı Depremi, merkezi Çankırı'nın Kurşunlu ilçesi olan 6,9 M büyüklüğünde bir depremdir. Çankırı'nın 40km kuzeybatısında ve Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan Kurşunlu ilçesinde 13 Ağustos 1951 tarihinde saat 20:33'te meydana gelen depremde 50 kişi ölmüş, 3.354 bina yıkılmış ve 13.373 bina da hasar görmüştür. Bu deprem, Çankırı'nın haricinde Sinop, Eskişehir, Kayseri, İnegöl, Samsun, Merzifon, Amasya, Çerkeş ve Çorum'da hissedilmiş ama büyük bir hasar görülmemiştir. Kurşunlu ilçesinin Yeşilöz, Çatkese, Sivricek ve Hocahasan köyleri en fazla hasara uğrayan yerler olmuş, köylerdeki binaların neredeyse tamamı yıkılmıştır. Ilgaz da en çok hasara uğrayan ilçelerden birisi olmuş; Belören köyünde 100 ev, Çörekçiler köyünde ise 50 ev yıkılmıştır. İlçe merkezindeki binaların % 10'u kullanılamaz hale gelmiştir. Kurşunlu ilçe merkezinde 50 ev, Sivricek köyünde ise 80 ev yıkılmıştır. 17 Ağustos'ta saat 11:10 civarında meydana gelen ve Çerkeş ve Şabanözü ilçelerinde de hissedilen ikinci deprem, bu ilçelerde hasara neden olmazken Kurşunlu ilçe merkezinde hasarlı bir cami ve minaresinin yıkılmasına neden olmuştur. Enkazın kaldırılması amacıyla Ilgaz'a 150, Kurşunlu'ya ise 310 asker gönderilmiştir. Kaynakça Dış bağlantılar BYEGM Ağustos 1951 Orta Çankırı Depremi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kurşunlu depremi, 1951 Kategori:Çankırı tarihi Kategori:Kurşunlu Kurşunlu depremi Kurşunlu depremi Kategori:Çifte depremler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri