Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1959 Cannes Film Festivali

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
12. Cannes Film Festivali 30 Nisan - 15 Mayıs 1959 tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi. Altın Palmiye ödülünü Orfeu Negro filmi ile Marcel Camus kazandı. Jüri Marcel Achard (Fransa) (başkan) Antoni Bohdziewicz (Polonya) Michael Cacoyannis (Yunanistan) Carlos Cuenca (İspanya) Pierre Daninos (Fransa) Julien Duvivier (Fransa) Max Favalelli (Fransa) Gene Kelly (ABD) Carlo Ponti (İtalya) Micheline Presle (Fransa) Sergei Vasilyev (Sovyetler Birliği) Philippe Agostini (Fransa) (kısa filmler) Antonin Brousil (Çekoslovakya) (kısa filmler) Paula Talaskivi (Finlandiya) (kısa filmler) Jean Vivie (Fransa) (CST resmi) (kısa filmler) Véra Volmane (Fransa) (gazeteci) (kısa filmler) Yarışma içindeki filmler Araya ile Margot Benacerraf Compulsion ile Richard Fleischer La Cucaracha ile Ismael Rodríguez The Diary of Anne Frank ile George Stevens Édes Anna ile Zoltán Fábri Fanfare ile Bert Haanstra Fröken April ile Göran Gentele Die Halbzarte ile Rolf Thiele Helden ile Franz Peter Wirth Hiroshima Mon Amour ile Alain Resnais Jakten ile Erik Løchen Kriegsgericht ile Kurt Meisel Lajwanti ile Narendra Suri Luna de Miel ile Michael Powell Matomeno iliovasilemma ile Andreas Labrinos Middle of the Night ile Delbert Mann Nazarín ile Luis Buñuel Orfeu Negro ile Marcel Camus Otchiy dom ile Lev Kulidzhanov Policarpo, ufficiale di scrittura ile Mario Soldati Les Quatre Cents Coups ile François Truffaut Rapsódia Portuguesa ile João Mendes Room at the Top ile Jack Clayton Sen noci svatojanske ile Jiří Trnka Shirasagi ile Teinosuke Kinugasa Sterne ile Konrad Wolf Tang fu yu sheng nu ile Tien Shen Touha ile Vojtěch Jasný Vlak bez voznog reda ile Veljko Bulajić Zafra ile Lucas Demare Ödüller Filmler Altın Palmiye: Orfeu Negro ile Marcel Camus Jüri Özel Ödülü: Stars ile Konrad Wolf Uluslararası Ödül: Nazarín ile Luis Buñuel En iyi erkek oyuncu: Dean Stockwell, Bradford Dillman ve Orson Welles - Compulsion En iyi kadın oyuncu: Simone Signoret - Room at the Top En İyi Yönetmen: François Truffaut - Les Quatre Cents Coups' Özel Mansiyon: Shirasagi ile Teinosuke Kinugasa Teknik Büyük Ödül: Luna de Miel Kısa Film Altın Palmiye: N.Y., N.Y. - Francis Thompson Zmiana warty - Halina Bielińska ve Wlodzimierz Haupe En iyi seleksiyon - Kısa film: A Midsummer Night's Dream - Jiří Trnka En iyi seleksiyon: Touha - Vojtěch Jasný En iyi komedi: Policarpo, ufficiale di scrittura - Mario Soldati OCIC Ödülü: Les Quatre Cents Coups - François Truffaut Notlar Hiroshima Mon Amour filmi ile Alain Resnais, işlediği konu dolayısıyla oylama dışı tutulmuştur. Kaynakça Ayrıca bakınız 1959 Cannes Film Festival Cannes Film Festival 1959 Cannes Film Festival:1959 Kategori:Cannes Film Festivali
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri