Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1963 Cannes Film Festivali

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
16. Cannes Film Festivali 9-23 Mayıs 1963'te yapıldı. Altın Palmiye ödülünü Il Gattopardo filmi ile Luchino Visconti kazandı. Jüri Armand Salacrou (Fransa) (başkan) Rouben Mamoulian (ABD) (başkan vekili) Jacqueline Audry (Fransa) Wilfrid Baumgartner (Fransa) (BDF resmi) François Chavane (Fransa) Jean De Baroncelli (Fransa) (eleştirmen) Robert Hossein (Fransa) Rostislav Yurenev (Sovyetler Birliği) Kashiko Kawakita (Japonya) Steven Pallos (Birleşik Krallık) Gian Luigi Rondi (İtalya) Henri Alekan (Fransa) (kısa filmler başkanı) Robert Alla (Fransa) (kısa filmler) Karl Schedereit (Batı Almanya) (kısa filmler) Ahmed Sefrioui (Fas) (kısa filmler) Semih Tuğrul (Türkiye) (gazeteci) (kısa filmler) Yarışma içindeki filmler Les Ailesses ile Nikos Papatakis Als twee druppels water ile Fons Rademakers Alvorada ile Hugo Niebeling L'ape regina ile Marco Ferreri Až přijde kocour ile Vojtěch Jasný El Buen amor ile Francisco Regueiro La Cage ile Robert Darène Carambolages ile Marcel Bluwal Codine ile Henri Colpi I Fidanzati ile Ermanno Olmi Il Gattopardo ile Luchino Visconti Jak ileć kochaną ile Wojciech Has Kertes házak utcája ile Tamás Fejér Lord of the Flies ile Peter Brook Optimisticheskaya tragediya ile Samson Samsonov El Otro Cristóbal ile Armand Gatti Ouranos ile Takis Kanellopoulos Pour la suite du monde ile Pierre Perrault ve Michel Brault Le Rat d'Amérique ile Jean-Gabriel Albicocco Seppuku ile Masaki Kobayashi This Sporting Life ile Lindsay Anderson To Kill a Mockingbird ile Robert Mulligan Tyutyun ile Nikola Korabov Los Venerables todos ile Manuel Antín What Ever Happened to Baile Jane? ile Robert Aldrich Wu Ze Tian ile Li Han Hsiang Yarışma dışı filmler 81⁄2 ile Federico Fellini The Birds ile Alfred Hitchcock Ödüller [[Dosya:Luchino Visconti 5.jpg|küçükresim|upright=0.68|Luchino Visconti, Altın Palmiye ödülünü kazandı.]] Filmler Altın Palmiye: Il Gattopardo ile Luchino Visconti Jüri Özel Ödülü: Až přijde kocour ile Vojtěch Jasný Seppuku ile Masaki Kobayashi En iyi erkek oyuncu: Richard Harris - This Sporting Life En iyi kadın oyuncu: Marina Vlady - L'ape regina En İyi Senaryo: Dumitru Carabat, Henri Colpi ve Yves Jamiaque - Codine En İyi Savaş Filmi: Optimisticheskaya tragediya by Samson Samsonov Kısa Film Altın Palmiye: Le Haricot ile Edmond Séchan In wechselndem Gefälle ile Alexander J. Seiler Jüri Ödülü - Kısa Film: Moj Stan ile Zvonimir Berković Özel Mansiyon - Kısa Film: Di Domenica ile Luigi Bazzoni Te ile István Szabó Gary Cooper Ödülü: To Kill a Mockingbird ile Robert Mulligan OCIC Ödülü: I Fidanzati ile Ermanno Olmi Kaynakça Ayrıca bakınız 1963 Cannes Film Festival Cannes Film Festival 1963 Cannes Film Festival:1963 Cannes Film Festival Kategori:Cannes Film Festivali
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri