Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1982 Ottawa saldırısı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1982 Ottawa saldırısı, ESAK tarafından 27 Ağustos 1982'de Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Atilla Altıkat'ın öldürüldüğü silahlı saldırı. Saldırı 27 Ağustos 1982 günü, sabah saatlerinde aracıyla yolda olan Albay Altıkat, kırmızı ışıkta durduğu esnada, yanına yaklaşan bir araçta bulunan iki kişiden biri arabadan inerek Altıkat'a aracının sağ ön penceresinden ateş etti. 11 merminin isabet ettiği Altıkat olay yerinde öldü. Saldırganlar arabayla uzaklaştılar. Altıkat'ın naaşı, 2 Eylül günü Ottava'da yapılan merasimin ardından, Kanada hükûmetinin tahsis ettiği uçakla Türkiye'ye nakledildi. 4 Eylül'de Ankara'da yapılan tören sonrasında İzmir'de toprağa verildi. Ayla Altıkat ile evli olan Altıkat'ın, 17 yaşında Zeynep ve 4 yaşında Göker adlarında iki çocuğu vardı. Sonrası AFP'nin Montreal bürosunu arayan ve kimliğini açıklamayan bir kişi, suikastı ESAK'ın üstlendiğini söyledi. Kanada Başbakanı Trudeau, Ottava'da ilk kez bir yabancı diplomat öldürüldüğü için, Dışişleri ve Savunma bakanlıklarında bayraklarının yarıya indirilmesi talimatı verdi. Kanada hükûmeti, katilleriny akalanmasına yardım edeceklere 100 bin Kanada doları ödül verileceğini duyurdu, ancak katil bulunamadı. Kaynakça 28.08.1982, Milliyet, Sayfa 1 Ayrıca bakınız Türk diplomatlara düzenlenen suikastlar listesi Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Ottawa saldırısı Kategori:Ottawa Ottawa saldırısı
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri