Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1984 NBA Seçmeleri

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1984 NBA Seçmeleri, sonucu seçilen dört oyuncu 1996 yılında NBA'in 50. yılı anısına seçilen NBA Tarihinin En İyi 50 Oyuncusu listesine girdi. Bu oyuncular: Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Charles Barkley ve John Stockton'dır. Bu dört basketbolcu yedi kez NBA En Değerli Oyuncu Ödülü kazandı, 23 kez All-NBA First Team kadrosunda yer aldı ve 45 kez NBA All-Star Maçı'na seçildiler. Barkley, Olajuwon, Jordan ve Stockton Basketball Hall of Fame'e girdiler. Bu dört yıldız dışında da pek çok önemli oyuncu 1984 yılında draft edilmiştir. Bu oyuncular arasında Otis Thorpe, Kevin Willis, Michael Cage, Sam Perkins ve Alvin Robertson sayılabilir. Bir diğer ilginç seçim ise Chicago Bulls'un Amerikalı atletizm yıldızı Carl Lewis'i genelde 208. sıradan seçmesidir. Lewis atletizme devam etti ve Bulls için hiçbir zaman basketbol oynamadı. 1984 NBA Draftı'nın en şanssız oyuncularından biri ise ilk tur ikinci sıra gibi çok iyi bir sıradan seçilmesine rağmen Sam Bowie oldu. İlk seçme hakkı olan takım Houston Rockets'ın Hakeem Olajuwon'ı seçmesinden sonra Portland Trail Blazers seçme hakkında North Carolina'nın yıldız oyuncusu Michael Jordan'dan önce Bowie'yi seçti. Jordan bunun üzerine üçüncü sırada Chicago Bulls tarafından seçildi ve lig tarihinin en başarılı oyuncularından biri oldu, beş kez NBA MVP'si seçildi ve altı kez takımını şampiyon yaptı. Jordan, dışında All-Star oyuncular Charles Barkley ve John Stockton da o sırada seçilebilirdi. Bu yüzden Portland'ın bu tercihi Sam Bowie'nin bütün kariyeri boyunca bu oyuncularla karşılaştırılmasına sebep oldu ve hep karşısına çıktı. Örneğin, Portland'ın draft tercihi ESPN tarafından NBA tarihinin en kötü seçimi olduğu iddia edildi. Bu sene ayrıca 1985'te "NBA Draft Lottery" uygulanmadan önceki son NBA Draftı'dır. Yanında yıldız olan oyuncular Basketball Hall of Fame'e seçilen oyunculardır. Koyu şekilde yazılan oyuncular ise All-NBA Team kadrosuna seçilen oyunculardır. İlk tur küçükresim|upright=0.68|Hakeem Olajuwon İkinci tur Diğer önemli seçimler Kaynakça Dış bağlantılar 1984 Draftı tam liste No1: Hakeem Olajuwon'ın seçimi Video No2: Sam Bowie'nin seçimi Video No3: Michael Jordan'ın seçimi Video No16: John Stockton'ın seçimi Video Kategori:NBA listeleri Kategori:NBA seçmeleri Kategori:1984'te basketbol
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri