Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1985-86 NBA sezonu

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1985-86 NBA sezonu profesyonel basketbol ligi NBA'in 40. sezonudur. Sezon sonunda Boston Celtics takımı, Houston Rockets'i 1986 NBA Finalleri'nde 4-2 ile geçerek 10 yıl içindeki 3. lig şampiyonluğunu kazanmıştır. Önemli olaylar 1986 NBA All-Star Maçı; Dallas, Teksas'taki Reunion Arena'da oynandı ve maçı Doğu Batı'ya karşı 139-132'lik skorla kazandı. Detroit Pistons takımının oyuncusu Isiah Thomas maçın MVP ödülünü kazandı. All-Star Haftasonu etkinlikleri içinde yer alan smaç yarışmasında, 1.68'lik boyu ile Atlanta Hawks'tan Spud Webb birinci oldu. İlk kez düzenlenen 3 sayılık atış yarışmasında ise 3 kez üst üste bu yarışmayı kazanacak olan Larry Bird birinci oldu. Kings, Kansas City, Missouri'den Sacramento, California'ya taşındı ve iç saha maçlarını eski ARCO Arena'da oynamaya başladı. Boston Celtics iç saha maçlarında 40-1 (.976) kazanma oranı ile bu alandaki NBA tarihinin en başarılı takımı oldu. Normal sezondaki tek yenilgisini 6 Aralık 1985'te, Portland Trail Blazers'a 121-103 ile aldılar. Celtics ayrıca playofflardaki kendi sahasında oynadığı 10 maçı da kazandı. İlk kez bu sezon sonunda NBA En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü verildi. San Antonio Spurs takımı oyuncusu Alvin Robertson ilk ödülün sahibi oldu. Doğu Konferansı ilk tur maçlarında Celtics-Bulls serisinin ikinci maçında, Michael Jordan Boston'a 63 sayı attı. Ancak ikinci uzatma sonunda takımının yenilgisini önleyemedi Ortabatı Grubu'ndaki bütün takımlar playoffa yükseldi. Sezon sıralaması Doğu Konferansı Batı Konferansı Ş - NBA Şampiyonu 1985-86 NBA istatistik liderleri NBA ödülleri En Değerli Oyuncu: Larry Bird, Boston Celtics Yılın Çaylağı: Patrick Ewing, New York Knicks En İyi Savunma Oyuncusu: Alvin Robertson, San Antonio Spurs Yılın Altıncı Adamı: Bill Walton, Boston Celtics En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu: Alvin Robertson, San Antonio Spurs Yılın Koçu: Mike Fratello, Atlanta Hawks All-NBA ilk beş: F - Larry Bird, Boston Celtics F - Dominique Wilkins, Atlanta Hawks C - Kareem Abdul-Jabbar, Los Angeles Lakers G - Isiah Thomas, Detroit Pistons G - Magic Johnson, Los Angeles Lakers All-NBA ikinci takım: F - Charles Barkley, Philadelphia 76ers F - Alex English, Denver Nuggets C - Hakeem Olajuwon, Houston Rockets G - Sidney Moncrief, Milwaukee Bucks G - Alvin Robertson, San Antonio Spurs All-NBA çaylak takımı: Joe Dumars, Detroit Pistons Charles Oakley, Chicago Bulls Patrick Ewing, New York Knicks Xavier McDaniel, Seattle SuperSonics Karl Malone, Utah Jazz NBA All-Defensive Takım: İlk beş: Paul Pressey, Milwaukee Bucks Kevin McHale, Boston Celtics Mark Eaton, Utah Jazz Sidney Moncrief, Milwaukee Bucks Maurice Cheeks, Philadelphia 76ers İkinci takım: Michael Cooper, L.A. Lakers Bill Hanzlik, Denver Nuggets Manute Bol, Washington Bullets Alvin Robertson, San Antonio Spurs Dennis Johnson, Boston Celtics Not: Tüm bilgiler NBA.com sitesinde tarih sayfalarından derlenmiştir. Kategori:NBA sezonları Kategori:1985'te basketbol Kategori:1986'da basketbol
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri