Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1989 Loma Prieta depremi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1989 Loma Prieta depremi ya da bilinen diğer adıyla 89 Sarsıntısı, 17 Ekim 1989'da Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya Eyaleti San Francisco Körfez Bölgesi'ni yerel saate göre 17:04'te vuran depremdir. Depremin sebebi San Andreas Fay Hattı'dır. Deprem 15 saniye sürerken moment magnitüd ölçeğine göre şiddeti 6,9 olmuştur. Deprem nedeniyle 63 kişi hayatını kaybetmiş ve 3.757 kişi yaralanmıştır. Deprem sonucunda yaklaşık 12.000 insan evsiz kalmıştır. Depremin Oakland Athletics ve San Francisco Giants arasında oynanan Ulusal Beyzbol Ligi mücadelesi sırasında cereyan etmesi ve bu maçın TV'de yayınlanması sayesinde deprem canlı yayında izlenebilmiştir. Böylece deprem canlı yayınlanan ilk deprem olma özelliğini kazanmıştır. Kaynakça Kategori:Kaliforniya'daki depremler Kategori:Oakland, Kaliforniya tarihi Kategori:San Francisco Körfez Bölgesi tarihi Kategori:Alameda County tarihi Kategori:Alameda County jeolojisi Kategori:San Mateo County tarihi Kategori:San Mateo County jeolojisi Kategori:Santa Cruz County, Kaliforniya tarihi Kategori:Santa Cruz County, Kaliforniya jeolojisi Kategori:Amerika Birleşik Devletleri tarihi (1980–91) Kategori:20. yüzyılda San Francisco Loma Prieta depremi Loma Prieta depremi
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri