Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1992 Avrupa Futbol Şampiyonası

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
9. Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran 1992 ile 26 Haziran 1992 tarihleri arasında İsveç'te düzenlenmiştir. 4 farklı şehirde oynanan 15 maçta, maç başına ortalama 2,13 gol atılmıştı. Ev sahibi İsveç dışında 33 takım elemelerine katıldı ve finaller son kez 8 takımla oynandı. SSCB ülke dağılmadan kısa süre önce turnuvaya katılmaya hak kazanmıştı. Takım turnuvaya BDT adı altında turnuvaya katıldı. BDT, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Ermenistan, Moldova ve Tacikistan ülkelerini temsil ediyordu. Bağımsız Devletler Topluluğu içinde yer almayan 5 cumhuriyet ise futbolcularını göndermedi. Bu ülkeler Azerbaycan, Estonya, Gürcistan, Litvanya ve Letonya'ydı. Yugoslavya turnuvaya katılmaya hak kazandı ama şampiyonanın başlamasına 11 gün kala ülkede çıkan savaş nedeniyle diskalifiye edildi. Onun yerine turnuvaya çağrılan grup ikincisi Danimarka sürpriz biçimde şampiyon olmuştur. Ya da diğer bir tabirle tatilden gelerek şampiyon olmuştur. Turnuvanın resmî marşı Towe Jaarnek ve Peter Jöback tarafından yazılan "More Than a Game"'di. Turnuva, ülkenin bayrağı ile UEFA yazısının son kez logo olarak kullanıldığı ve kısaca "Euro" adı verilmeden, "Avrupa Futbol Şampiyonası" adıyla oynanan son turnuvadır. Ayrıca bu turnuvada ilk kez oyuncuların isimleri formaların arkasına yazılmaya başlandı. Elemeler küçükresim|1992 Avrupa Futbol Şampiyonası finalistleri Aşağıdaki takımlar final turnuvasına katıldı: (eski 'nin yerini aldı) - 'nın yerine katıldı, Yugoslavya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı 757 uyarınca kararlaştırılan yaptırımlar sonucu turnuvadan atıldı. (birleşmiş olarak ilk defa) (son şampiyon) (ilk katılım) (ev sahibi, ilk katılım) Stadyumlar Hakemler Avusturya Hubert Forstinger Belçika Guy Goethals Bağımsız Devletler Topluluğu Alexey Spirin Danimarka Peter Mikkelsen Fransa Gérard Biguet Almanya Aron Schmidhuber Macaristan Sándor Puhl İtalya Tullio Lanese Pierluigi Pairetto Hollanda John Blankenstein Portekiz José Rosa dos Santos İspanya Emilio Soriano Aladren İsveç Bo Karlsson İsviçre Bruno Galler Kurt Röthlisberger Sonuçlar Birinci tur Tüm saatler yerel (OAYS/UTC+02.00) şeklindedir. A Grubu ---- ---- ---- ---- ---- B Grubu ---- ---- ---- ---- ---- Eleme maçları Yarı final ---- Final İstatistik Gol atanlar 3 gol Henrik Larsen Karl-Heinz Riedle Dennis Bergkamp Tomas Brolin 2 gol Jean-Pierre Papin Thomas Häßler Frank Rijkaard Jan Eriksson 1 gol Igor Dobrovolski John Jensen Lars Elstrup Kim Vilfort David Platt Stefan Effenberg Jürgen Klinsmann Rob Witschge Paul McStay Brian McClair Gary McAllister Kennet Andersson En hızlı gol 3.04 dakika: Frank Rijkaard (Hollanda vs Almanya) Gol ortalaması Maç başına 2.13 gol Kategori:Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvaları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri