Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1998 FIFA Dünya Kupası Finali

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
1998 FIFA Dünya Kupası Finali, Brezilya ile Fransa millî takımları arasında yapılmıştır ve Fransa 3-0'lık skorla maçı kazanarak kupayı ilk defa kazanmıştır. Maç özeti Brezilyalı forvet Ronaldo'nun maçın başlamasına 72 dakika kala kadrodan çıkarıldığı haberi üzerine, başlangıç düdüğüne 30 dakika kala teknik direktör Zagallo tarafından Ronaldo'nun tekrar kadroya alındığı açıklandı. 7. dakikada Cafu'nun yolladığı zayıf geri pas, Guivarc'h'in ayağına gitti ama, Fransız santraforun çektiği şut büyük farkla dışarı gitti. 27'de Roberto Carlos topu kontrol edemeyince Fransa korner kazandı. Petit'in kullandığı korneri Zinedine Zidane kafa vuruşuyla gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. Fransa, golden bir dakika sonra Ronaldo ile kalesinde büyük bir tehlike yaşadı. Dunga'dan aldığı uzun pası iyi değerlendiren Ronaldo, Fabien Barthez'le karşı karşıya kalıp topu dışarı atınca Brezilya'nın en net gol şanslarından biri değerlendirilememiş oldu. Rivaldo takımı için çeşitli gol fırsatları yakasa da bunları gole çeviremedi. Ancak ilk yarının uzatma dakikalarına girilirken kazanıln köşe vuruşunda Djorkaeff'in yaptığı ortaya Leonardo'nun markajından kurtulan Zidane, ilk goldekine benzer bir kafa vuruşu yaptı ve sonucu 2-0'a getirdi. Ayrıca Zidane, bu golle bir Dünya Kupası final maçında kafayla 2 gol atan ilk futbolcu oldu. İkinci yarıda yavaşça gelen topu önünde bulan Ronaldo, bu sefer de Barthez'i geçemedi. 2-0 önde olan Fransa, Marcel Desailly'nin 68. dakikada Cafu'ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan oyundan atılmasıyla 10 kişi kaldı ancak, defansa çekilip kontrataklarla oyunu tamamlama stratejisi nedeniyle takımın eksilmesi problemi yaratmadı. Son dakikalarda Denílson'un direkte patlayan şutu Fransa kontratağına dönüştü ve sırasında bir gol atınca Fransa maçı 3-0 kazandı ve Vieira'nın pasıyla Taffarel'le karşı karşıya kalan Petit farkı üçe çıkararak maçın sonucunu ilan etti. Brezilya ise 5. Dünya Kupası şampiyonluğunu elde edemedi. Maç ayrıntıları Kaynakça Dış bağlantılar 1998 wc final planetworldcup.com Kategori:Brezilya millî futbol takımı maçları Kategori:FIFA Dünya Kupası finalleri Final Kategori:Fransa millî futbol takımı maçları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri