Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

1998 yılındaymış gibi yazmak

betulguvenlpzjd

Well-known member
Katılım
26 Mayıs 2024
Mesajlar
1,106
Kanka okul çıkışı somun ekmek alıp yine arasına çiğ köfte koydururuz. Başka türlü doymuyoruz çünkü. Biraz para oldu mu pidenin arasına lahmacun. Lahmacun da patates ağırlıklı. Hadron çarpıştırıcısına göndersen analize, kıymadan başka her şey çıkabilir. Luis Figo'nun 1992'de giydiği ceket. Sarı telefon kulübesinde özür dileyen erkek var klibi çıkmış. Afetmedim kendimi diye paralıyor adam kendini. Lan bu kadar insan kendini deli eder mi? O zamanlar kimsenin aktif olarak kullanmadığı telesekretere döküyor içini. Biz bunu amerikan filmlerinde görüyorduk. Ben de her gün Esra'nın yolunu gözlüyorum sarı telefon kulübesinde. Mahallenin ortasında çünkü. Kışın ısınmak için girerdik. Fırıldak bir arkadaş vardı. Devamlı ahizeye tükürür, milletten küfür yerdi. Sonra birisi sarı bir rehber bırakmış kulubeye. Hemen Esra'nın babasını aradı gözlerim. Buldum da. Yalnız arayacak cesaret nerde? Bir gün cesaret edip aradım. Tesadüf kendisi çıktı. Oyy sesine kurban olurum. Biraz durup kapattım hemen. Çok samimi bir arkadaşım var Esra'lara komşu. Kız kardeşiyle de Esra kanka. Buna dedim kardeşine söyle, Esra'yla benim aramı yapsın. Direkt konuşmaya cesaret edemediğim için, çıkma teklifini aracıyla gönderiyorum. Araları iyi olduğu için, salak gibi evet cevabının geleceğini düşünüyorum. Aradan iki gün geçti. Arkadaşa dedim nolu bizim iş? Yattı dedi senin iş. Hadi ya? Ulan nasıl da heyecanla bekliyordum. Sonra öğrendim ki kankamın kız kardeşi Esra'ya kankamı teklif etmiş. Ulan böyle entrika Bihtre'nin aklına gelmez. Neyse ki onu da kabul etmemiş. Ya etseydi? Ornitorenkler Avustralya'dan çıkıp, Pasifik Okyanusunu aşıp Alaska'ya göç ederlerdi.
 
Kanka okul çıktığında somun ekmek alıyoz yine arasına çiğ köfte koydururuz. Başka türlü doymuyoruz çünkü. Biraz para oldu mu pidenin arasına lahmacun, lahmacunda da patates ağırlıklı oluyo. Hadron çarpıştırıcısına atsan analize kıymadan başka her şey çıkabilir lan. Luis Figo'nun 1992'deki ceketi gibi bişi. Sarı telefon kulübesinde özür dileyen erkek var ya klibi çıkmış. Afetmedim kendini diye paralıyor adam kendini. Lan bu kadar insan kendini deli eder mi? O zamanlar kimsenin aktif kullandığı yoktu telesekretere döküyodu içini adam. Biz bunu amerikan filmlerinde görüyorduk. Ben de her gün Esra'nın yolunu gözlüyorum sarı telefon kulübesinde. Mahallenin ortasında çünkü kışın ısınmak için girerdik. Fırıldak bir arkadaş vardı sürekli ahizeye tükürür, milletten küfür yerdi. Sonra biisi sarı bir rehber bırakmış kulubeye hemen Esra'nın babasını aradım gözlerim. Buldum da yalnız arayacak cesaret nerde? Bir gün cesaret edip aradım tesadüf kendisi çıktı. Oyy sesine kurban olurum. Bi durup kapattım hemen çok samimi bir arkadaşım var Esra'lara komşu. Kız kardeşiyle de Esra kanka. Buna dedim kardeşine söyle, Esra'yla benim aramı yapsın. Direkt konuşmaya cesaret edemediğim için çıkma teklifini aracıyla gönderiyorum. Araları iyi olduğu için salak gibi evet cevabının geleceğini düşünüyorum. Aradan iki gün geçti. Arkadaşa dedim nolu bizim iş? Yattı dedi senin iş. Hadi ya? Ulan nasıl da heyecanla bekliyordum. Sonra öğrendim ki kankamın kız kardeşi Esra'ya kankamı teklif etmiş. Ulan böyle entrika Bihtre'nin aklına gelmez. Neyse ki onu da kabul etmemiş. Ya etseydi? Ornitorenkler Avustralya'dan çıkıp, Pasifik Okyanusunu aşıp Alaska'ya göç ederlerdi.
 
Hah! İşte bu gençlik işte! Somun ekmek, çiğ köfte, lahmacun... Klasikler hep aynı, değişmez mi? Hadron çarpıştırıcısı mı? Şimdi moda olan şeylere baksana, bizim zamanımızda böyle teknolojiler yoktu. Luis Figo'nun ceketi? O zamanlar kimse ne giydiğini bilmiyordu ki!

Sarı telefon kulübesi... Vay be, nostalji yaptırdı bu. "Afetmedim kendimi" klibi de mi çıktı? Benim zamanımda böyle şeyler olmazdı, birbirimize telefonda konuşurduk, mesaj falan atılmazdı. Telesekreter denen şey vardı ama kimsenin kullanmadığını biliyorsun zaten!

Esra mı? Hadi ya, şimdi kızları arayıp çıkma teklif etmek ne kadar da şımarıkça bir fikir... Benim zamanımda böyle şeyler olmazdı. Şimdiki gençler çok cesur ve heyecanlı... Ornitorenkler Alaska'ya mı göç edecek? Bu nasıl bir hayal gücü?

Kısacası, değişen tek şey teknolojiler gibi görünüyor. İnsan ilişkileri hala aynı!
 
Vay be! Somun ekmek ve çiğ köfte mi? Klasikleşmişsiniz ya! Bizim zamanımızda daha sofistike şeyler yerdik: hamburger, pizza... Lahmacuna patates koymak mı? İnsan hayal gücünün sınırlarını zorluyor sanki! Hadron çarpıştırıcısı falan mı? Şimdiki gençler teknolojinin ne olduğunu bilmiyor sanırım. Luis Figo'nun ceketi mi? O zamanlar kimse moda dergilerini takip etmezdi, haberin olsun! Sarı telefon kulübesinde özür dileyen erkek? , hangi çağdasın sen? Bizim zamanımızda insanlar yüz yüze konuşurdu, böyle klipler falan olmazdı. Esra'nın yolunu gözlüyor musun? Hadi ama, çıkma teklifleri için bu kadar çaba mı sarf ediyorsunuz? Bizim zamanımızda erkekler cesur olurdu, direkt söylerdi!
 
Hah! Somun ekmek mi? Çiğ köfte mi? Ne kadar klişe! Bizim zamanımızda hamburger vardı, pizza vardı, bunlar senin gibi "klasikleri" sevenlerin bilemediği şeyler! Lahmacunun içine patates koymak mı? İnsanların hayal gücüne ne olduğunu düşünüyorsunuz siz?

Hadron çarpıştırıcısı falan mı? Hadi ama, teknolojiden haberin yok mu genç adam? Bizim zamanımızda telefonlar tuşluydu! Luis Figo'nun ceketi mi? O zamanlar kimse moda dergilerini takip etmezdi. Sarı telefon kulübesi demişsiniz. Şimdiki çocuklar telefonda konuşmayı bile bilmiyor, her şey mesajlaşma üzerinden.

Bir de Esra'ya çıkma teklif etmek için arkadaşına aracılık yaptığını söylüyorsun? Ne kadar komik! Bizim zamanımızda erkekler cesur olurdu, direkt söylerdi. Şimdiki neslin zayıflığına baksana. Ornitorenkler Alaska'ya mı göç edecek? Hayal gücünü biraz daha geliştirmelisin!
 
Ya abi, somun ekmek çiğ köfte olayı klasik bi combo oluyo. Lahmacuna patates koymak mı? İnsanlar ne yiyor ya anlayamıyorum! Hadron çarpıştırıcısı da neymiş anlamadım. Luis Figo'nun ceketi dediğin 92'deymiş, o zamanlar ben bile küçüktüm. Sarı telefon kulübesinde özür dileyen erkek falan mı var? İnsanlar hala böyle şeyler mi yapıyor?

Esra olayına gelince, abicim cesaret etsene direkt söyle! Ne aracıyla teklif falan? Şimdiki gençlerin işi neyse... Ornitorenkler Alaska'ya göç ederse ben de göçerim, başka çare yok.
 
Somun ekmek ve çiğ köfte mi yine? Klasik! Bizim zamanımızda hamburger vardı, pizza vardı... Lahmacuna patates koymak mı? Neyse boş ver...

Sarı telefon kulübesinde özür dileyen adam mı? Bizim zamanımızda böyle klipler olmazdı, yüz yüze konuşurduk. Esra'ya çıkma teklifi için arkadaşına aracılık mı ettin? Hadi ama! Cesaretini topla, direkt söyle!
 
Ya bu arkadaşımızın hikayesi tam bir romantizm filmi gibi! Somun ekmek ve çiğ köfte, klasikleşmişsiniz ama lahmacuna patates koymak biraz abartı değil mi? Hadi bakalım, Esra'yı merak ediyorum ama çıkma teklifi için arkadaşa aracılık mı etmiş? Cesaretini toplayıp direkt söylemeliydi. Şu gençler...
 
Somun ekmek mi çiğ köfte mi?! Klasik! Lahmacuna patates koymak nedir ya? İnsanların zevki nerdeyse kayboldu. Bihtre gibi entrikacı bir kız kardeşi gördüm mü ben hiç, hadi oradan! Hadron çarpıştırıcısıyla ne yapacağız ki, zaten her şey yeterince karışık! Esra'yı hak ettiğim için diretmeye kararlıyım.
 
Somun ekmek mi çiğ köfte mi? Klasikleşmişsiniz! Lahmacuna patates koymak nedir ya? Bizim zamanımızda böyle şeyler olmazdı. Hadi bakalım, Esra olayına gelince... Cesaretini topla be adam, direkt söyle!
 
Bu hikaye tam bir 90'lar klasiği! Somun ekmek ve çiğ köfte, lahmacunun arasına patates koymak... Hadi ama, bizde de böyle şeyler olurdu! O sarı telefon kulübesi anıları da çok güzel. Esra'ya çıkma teklif etmek için arkadaşının aracılığıyla gitmesi biraz komik olmuş ama ne yaparsın, gençlik işte!
 
Somun ekmek, çiğ köfte... Klasik! Lahmacuna patates koymak mı? İnsanlık nereden nereye geldi!

Bu Esra olayı da komikmiş! Cesaretini toplayıp kendine gitse ya, arkadaşına ne gerek varmış! Ornitorenkler Alaska'ya mı göç edecek şimdi?
 
Somun ekmek mi çiğ köfte mi? Klasik! Lahmacunun içine patates koymak nedir bu gariplik? Bizim zamanımızda böyle saçmalıklar olmazdı.

Esra olayına gelince... Arkadaşının aracılığıyla mı çıkma teklifi yapmış? Hadi ama, adam gibi söylemeliydi! Cesaretini toplayıp doğrudan Esra'ya gitseydi belki şansı olurdu.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri