Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2004 Eurovision Şarkı Yarışması

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2004 Eurovision Şarkı Yarışması, Türkiye'nin İstanbul şehrinde düzenlenen 49. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışmayı Ruslana, "Wild Dances" adlı şarkısı ile Ukrayna adına kazanmıştır. 12 Mayıs ve 15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen yarışmanın yayıncılığını TRT yapmıştır. Sunuculuğunu Meltem Cumbul ve Korhan Abay'ın üstlendiği yarışma yarı finalli sistemin uygulandığı ilk Eurovision Şarkı Yarışması'dır. "Aynı Gök Kubbe Altında" sloganının kullanıldığı yarışmaya Andorra, Arnavutluk, Belarus ilk kez katılmış; Danimarka, Finlandiya, Monako, Litvanya ve Makedonya ise yeniden katılmışlardır. Yer Sertab Erener'in 2003 yarışmasını kazanmasının ardından TRT yarışmanın yapılması için olası aday yerleri açıkladı. İlk olarak Mydonose Showland düşünülmüştü. Ancak TRT buranın kapasitesinin yarışma için yetmeyeceğinden Mydonose Showland adaylar arasından çıkarıldı. Geriye yarışmanın yapılabileceği iki yer kaldı. TRT, yarışmanın Abdi İpekçi Arena'da yapılmasına karar verdi. Format Oylama 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ilk 10'a girebilen ülkeler doğrudan finalde, diğerleri ise yarı-finalde yarışmıştır. Bunun dışında sadece dört ülke (Birleşik Krallık, Fransa, İspanya ve Almanya) daha doğrudan finalde yarışmıştır. Dizayn Bu yıl, daha önceki yıllardan çok daha farklı bir logo ve slogan kullanılmıştır. Bu yılki logoda Eurovision yazısındaki "V" harfi bir kalp şeklindedir ve bu kalbin içine ev sahibi ülkenin bayrağı eklenmiştir. Alt tarafta da ev sahibi şehir ve yıl yazmaktadır. Logo dizaynı, sonraki yarışmalarda da aynı şekilde kullanılmıştır. EBU, 2015'te logonun yazı tipini değiştirmiştir. Sonuçlar Yarı-final Yarı-final, 12 Mayıs 2004 günü saat 21:00 (CET)'da başladı. İlk 10'a giren ülkeler finale çıkma hakkını kazandı. Final "Büyük dörtlü" adı verilen grup (Birleşik Krallık, Fransa, İspanya ve Almanya) doğrudan finalde yarışmıştır. Bunun dışında 2003 yılında ilk 10 sıraya girebilen ülkeler ve yarı-final elemesinde ilk 10 sırya girebilen ülkeler finalde yarışmıştır. Puan tablosu Yarı-final Final 12 puan DVD ve CD'ler sağ|küçükresim|upright=0.73|CD kapağı 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nın, 15 Mayıs 2004 tarihinde yapılan final gecesinde DVD ve CD'ler satışa bir gösteri sonrası sunulmuştur. DVD'lerin içinde yarı final ve final gösterilerinin yanı sıra, oylamalar, birincinin tanıtımı, basın toplantısı, şarkıcılar hakkında bilgi gibi çeşitli şeyler bulunmaktadır. Toplam 330 dakikalık DVD'lerin yanı sıra CD'lerde her ülkenin şarkısı bulunmaktadır. DVD ve CD'lerin satışları bazı noktalarda hâlâ devam etmektedir. Ayrıca bakınız Eurovision Şarkı Yarışması Kaynakça Dış bağlantılar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri