Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2004 XP14

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
upright=1.16|sağ|küçükresim|Apollo asteroidlerinin Güneş Sistemi'ndeki konumu; Güneş (merkezde) Astreoitler (yeşil), Merkür (siyah), Venüs (sarı), Dünya (mavi), Mars (kırmızı). ya da 2004 XP14, Apollo asteroitleri olarak adlandırılan asteroid kümesinden Dünya'ya yakın bir asteroit. Keşfi 10 Aralık 2004'te LINEAR projesi tarafından keşfedildi. Tahmini büyüklüğü ve yörüngesinin dünyaya yakınlığı nedeniyle Cambridge, Massachusetts'de bulunan Minor Planet Center tarafından "Tehlikeli Asteroid" (PHA) olarak sınıflandırılmıştır. Önceleri Dünya için 21. yüzyılda tehlike oluşturabileceği düşünüldüğünden yakın izlemeye alındı; sonradan yörüngesi analiz edilerek öngörülebilir bir gelecekte çarpışma olasılığı göz ardı edildi. Özellikleri 'ün boyutu tam olarak bilinmemektedir. Optik ölçümlere dayanılarak, çapının 300 ile 800 metre olduğu öngörülmektedir. Radar gözlemleri yaklaşık 260 metre alt sınır koymaktadır. Yörünge ve dönüş 'ün Dünyaya en yakın geçişi, 3 Temmuz 2006 tarihinde saat 04:25'te (UTC) Kuzey Amerika'nın batı kıyıları üzerinde oldu O anda Dünya'nın merkezinden uzaklığı 432.430km (0.0028906 AU; 268.700 mil) idi. Bu uzaklık Ayın Dünyaya olan uzaklığının yaklaşık 1.1 katıdır. 'ün bu yaklaşımı NASA'nın Derin Uzay İletişim Ağı'nın bir parçası olan ve ABD'de Mojave Çölü'nde bulunan Goldstone Derin Uzay İletişim Kompleksi, Ukrayna'daki Yevpatoria RT-70 Radyo teleskopu ve Sicilya başta olmak üzere pek çok gözlemevi ve amatör astrologlar tarafından gözlenmiştir. , 17 Mart 2005 tarihinde Sentry izleme sistemi risk tablosundan çıkarıldı. Kaynakça Dış bağlantılar NASA'nın Asteroit Radar Grubu Jet Propulsion Laboratory'nin http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=2004+XP14 Asteroid Dünya'ya tehlike teşkil edebilir Uzay kayasının yakın geçişi Sormano Astronomik Gözlemevi: Küçük Gövdeliler Öncelik Listesi Minumum Yörünge Kesişme Mesafesi Dünyaya en yakın küçük gezegen yaklaşımları Kategori:2004'te keşfedilen astronomik cisimler Kategori:2004'te uzay çalışmaları Kategori:Apollo asteroitleri Kategori:Dünya'ya yakın asteroitler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri