Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2008 Çin kış fırtınaları

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2008 Çin kış fırtınaları, 10. Ocak 2008 tarihinde başlayarak Çin'in merkezî kısımlarının büyük bölümünü ve güneyini etkisi altına alan kar fırtınası âfetidir. Âfet, bütün alanı kaplayan ağır kar, buz ve düşük hava sıcaklıkları ile kapsamlı bir zarara yol açarak Çin'de seyahat eden binlerce kişinin seyahatlerine engel oldu. Bazı medya kaynaklarına göre fırtına, 36'sı kötü hava koşulları sonucu oluşan otobüs kazası olmak üzere 63 kişinin ölümüne neden oldu. Soğuk dalgası ve kar fırtınası Şiddetli kış olayının başlaması 10 Ocak olup Çin'in büyük bir kısmını bir kubbe gibi sardı. Çin'in bölgelerinden olan Hubei, Henan, Shandong, Jiangsu, Anhui ve Şanghay eyaletleri en fazla etkilenen bölgeler oldu. Bazıları son elli yılın en kötü kar fırtınasına maruz kalırken, bazıları da son 17 yılın en kötü kar fırtınasını aldılar. Mamafih, ilk yağış dalgasının boydan boya geçmesinden sonra, kar boydan boya yerde kalmaya devam ediyordu ve acı soğuk bir hava içeriyordu. 1 Şubat başlangıçında, Şanghay'ın ufuk çizgisi gece ışıkları kapatıldı ve fırtınanın resmi olarak bittiği ilan edilene kadar yeniden kullanılmayacaktı. Neden Çin Ulusal İklim Merkezi ve Birleşmiş Milletler'in Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'ndeki bilim adamlarının görüşü, Çin'deki bu kış fırtınalarının esas olarak normal olmayan atmosferik hava koşullarıyla ve La Niña'ile ilgili olduğu, direkt olarak iklim değişimine bağlı olmadığı yönündeydi. Etkiler küçükresim|250px|Kar fırtınasından etkilenen bölgeler: Kar fırtınası 11.000 den fazla evin çökmesine ve 481.300 hektarlık ekin arazisinin zarar görmesine yol açtı. Kar sebebiyle otoyollar kapandı ve uçak seferlerinin ertelenmesine yol açtı. 12 Ocak'ta Çin'in fakir tarım bölgesi Anhui'ye düşmeye başlayan kar, 87.000 hektarlık ekine zarar verdi. Çin'in en önemli dinî bayramı olan ve Çin takvimine göre kutlanan yılbaşında, olumsuz hava koşullarına bağlı olarak 300.000 kişi seyahatlerini ertelemek zorunda kaldı. Kaynakça Dış bağlantılar Images of the winter events (via BBC) Food warnings amid China freeze Kategori:Kar fırtınaları Çin kış fırtınaları 2008 kış fırtınaları Kış fırtınaları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri