Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2009 Abhazya cumhurbaşkanlığı seçimi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Abhazya'da 12 Aralık 2009'da yapılan dördüncü cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Oyların %63'ünü alan görevdeki cumhurbaşkanı Sergei Bagapş ikinci dönemi için seçilmiştir. Bagapş dört muhalefet adayına karşı yarışmıştır. Seçim kampanyası Başbakan Alexander Ankvab, Başkan Yardımcılığı için aday olduğundan, yasa gereği 11 Kasım'da görevinden uzaklaştırıldı ve yerine geçici olarak, Başbakan Birinci Yardımcısı Leonid Lakerbaia geçti. Seçim kampanyası, önceki yıllarda olduğu gibi "Adil Seçimler İçin" Seçmenler Birliği tarafından izlendi. 26 Ekim'de ilk raporunu yayınladı ve 5 Kasım'da bulgularını detaylandıran bir basın toplantısı düzenledi. Merkez Seçim Komisyonu'na, ilk olarak 2004 seçimlerinden sonraki kriz sırasında Bagapş'ın selefi Vladislav Ardzınba tarafından atanan Batal Tabagua başkanlık ediyordu. İkinci raporunda, "Adil Seçimler İçin" Seçmenler Birliği, genel olarak Merkez Seçim Komisyonunu övdü, ancak kendisine sunulan çeşitli şikayetlere daha duyarlı olmaya çağırdı ve Komisyonun kendi seçimlerini oluşturmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sonuçlar Nihai sonuçlara göre, Bagapsh oyların %60'ından fazlasını alarak seçimi ilk turda kazandı. Uluslararası tepkiler - Abhazya'yı kendi topraklarının bir parçası olarak gören Gürcistan Merkez Seçim Komisyonu, 20 Kasım'da seçimleri kınadığını belirtti. 11 Aralık'ta Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili'nin sözcüsü, seçimleri Kremlin'in sahnelediği ahlaksız bir komedi olarak nitelendirdi. - Rusya'da yerel Abhaz vatandaşlarının seçimlerde oy kullanması için iki sandık açıldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Bagapsh'ı zaferinden dolayı kutladı. – Dışişleri Bakanlığı seçimleri gayri meşru ve yasadışı olarak nitelendirdi ve Gürcistan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineledi. Yeni bir hükümetin açılışı ve oluşumu Cumhurbaşkanı Bagapsh 13 Aralık'ta yeniden göreve başlamasının 12 Şubat 2010'da gerçekleşeceğini ve bunun mütevazı, hızlı ve gösterişsiz olacağını duyurdu. Kaynakça Kategori:Abhazya'da seçimler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri