Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2011-12 Azərbaycan Premyer Liqası

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2012-13 Azerbaycan Premyer Ligası (sponsorlukla bilinen adıyla Unibank Premyer Liqası) 1992 yılında kurulduğundan beri Azərbaycan Premyer Liqası'nın yirminci sezonu. Neftçi geçen sezon da olduğu gibi bu sezonda da şampiyonluk ipini göğüslemiştir. Takımlar MOIK Bakü, geçen sezon ligi 12. bitirdiğinden Azerbaycan Birinci Ligi'ne düşmüştür. Birinci Lig'i biirinci bitiren FC Absheron ve Ravan Bakü lig yükselmiştir. Ancak sponsorluk sorunları nedeniyle Absheron feshedilmiştir ve yerine Sumgayıt alınmıştır. 31 Mayıs 2011 tarihinde FK Gence, takımın adını Kepez olarak değiştirmiştir. 18 Temmuz 2011 tarihinde FK Mughan sponsorluk sorunları nedeniyle turnuva dışı kalmıştır ve yerne Simurg alınmıştır. Stadyum ve yerleri Forma ve sponsorlar Teknik direktör değişiklikleri İlk tur Puan durumu Sonuçlar İkinci tur Şampiyonluk grubu Ligi ilk altı sırada bitiren takımlar şampiyonluk grubunda oynamaya hak kazanmıştır. Grubu birinci bitiren takım 2012-13 Şampiyonlar Ligi'nde, ikinci bitiren takım ise Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazanmıştır. Birinci takım Şampiyonlar Ligi'nin ikinci elemesine gitmeye hak kazanmıştır. İkinci ve üçüncü bitiren takımlar Avrupa Ligi birinci eleme turuna gitmiştir. Puan durumu Sonuçlar Kümede kalma grubu Sondaki altı takım 2012-13 Azerbaycan Birinci Ligi'ne düşmemek için bu grupta oynamıştır. En sondaki takım direkt küme düşmüş, sondan ikinci takım ise düşme/yükselme playofflarında 2011-12 Azerbaycan Birinci Ligi'ni ikinci bitiren takım ile maç yapmıştır. 30 Nisan 2010 tarihinde Azerbaycan Birinci Ligi'nden hiçbir takım lige çıkarılmamıştır. Puan durumu Sonuçlar Sezon istatistikleri Gol krallığı Hat-trickler Skorlar Sezonun ilk golü: Ravan Bakü adına John Pelu, Kepez takımına Sezonun en hızlı golü: 1. dakika, Kepez adına Shahin Karimov, AZAL takımına Hazar Lenkeran adına Dejan Rusič, Kepez takımına Sezonun en geç golü: 90+4. dakika, Ravan Bakü adına Ramazan Abbasov, Simurg karşısında Turan Tovuz adına Akif Taghiyev, Simurg karşısında En farklı galibiyet: 6 gol Neftçi 7-1 AZAL En gollü maç: 9 gol AZAL 6-3 Sumgayıt Bir maçta en çok gol atan takım: 7 gol Neftçi 7-1 AZAL Bir maçta en çok gol atarak yenilen takım: 3 gol AZAL 6-3 Sumgayıt Gol yememe En fazla maçta gol yememe: 17 İnter Bakü En az maçta gol yememe: 4 Kepez Disiplin En fazla sarı kart (kulüp): 82 AZAL En fazla sarı kart (oyuncu): 12 Vidas Alunderis (Simurg) En fazla kırmızı kart (kulüp): 7 İnter Bakü Ravan Bakü Kepez En fazla kırmızı kart (oyuncu): 3 Tagim Novruzov (Ravan Bakü) Ödüller Aylık ödüller Yıllık ödüller Kaynakça Kategori:Azerbaycan Premyer Ligası sezonları Premyer Ligası Premyer Ligası Azerbaycan Premyer Ligası Azerbaycan Premyer Ligası
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri