Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2012-13 Azərbaycan Premyer Liqası

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2012-13 Azerbaycan Premyer Ligası 1992 yılından beri düzenlenen Azerbaycan'ın profesyonel futbol ligi olan Azərbaycan Premyer Liqası'nın 21. sezonu. Sezon 4 Ağustos 2012 tarihinde başlayıp 20 Mayıs 2013 tarihinde bitmiştir. Neftçi geçen sezon da olduğu gibi şampiyon olmuştur. 2012-13 Azerbaycan Birinci Ligi'nden hiçbir takım yükselmemiştir. Takımlar Bu sezon ligde 12 takım yer almıştır. 2011-12 Azerbaycan Birinci Ligi'nden hiçbir takım yükselmemiştir. 10 Nisan 2012 tarihinde, FK Karadağ birinci ligin şampiyonu olmuştur. Ancak, AFFA hiçbir kulübün lig yükselmemesi kararını vermiştir. Stadyum ve yerleri Forma ve sponsorlar Teknik direktör değişiklikleri Birinci tur Puan durumu Sonuçlar İkinci tur Şampiyonluk grubu İlk turda ilk altı sırada bitiren şampiyonluk grubuna yükselmiştir. Grubu lider bitiren takım şampiyon olmuştur. Ayrıca lider takım 2013-14 Şampiyonlar Ligi'ne, sonraki iki takım Avrupa Ligi'ne yükselmiştir. Lider takım Şampiyonlar Ligi'nde ikinci ön eleme turuna, ikinci ve üçüncü takım Avrupa Ligi'nde birinci ön eleme turuna gitmeye hak kazanmıştır. Puan durumu Sonuçlar Küme düşme grubu Son altı takım Azerbaycan Birinci Ligi'ne düşmemek için düşme grubunda oynamıştır. Son iki sırada bitiren takımlar 2013-14 Azerbaycan Birinci Ligi'ne düşmüştür. Puan durumu Sonuçlar Sezon istatistikleri Gol krallığı Hat-trickler Skorlar Sezonun ilk golü: Kepez adına Irakli Beraia, Turan Tovuz karşısında Sezonun en hızlı golü: 1. dakika, Kabala adına Yannick Kamanan, Hazar Lenkeran karşısında ) Sezonun en geç golü: 94. dakika ve 33. saniye, İnter Bakü adına Slavčo Georgievski, Turan Tovuz karşısında En farklı galibiyet: 7 fark Neftçi 8-1 Sumgayıt En gollü galibiyet: 9 gol Neftçi 8-1 Sumgayıt Bir maçta en fazla gol atan takım: 8 gol Neftçi 8-1 Sumgayıt Bir maçta en fazla gol atarak yenilen takım: 3 gol Turan Tovuz 3-5 Kepez Ravan Bakü 3-5 AZAL Gol yememe En çok maçta gol yememe: 16 İnter Bakü Karabağ En az maçta gol yememe: 5 Kepez Turan Tovuz Disiplin En çok sarı kart (kulüp): 96 Kepez En çok sarı kart (oyuncu): 14 Samuel Barlay (Ravan Bakü) En çok kırmızı kart (kulüp): 8 Hazar Lenkeran Simurg En çok kırmızı kart (oyuncu): 3 Aleksandr Chertoganov (Kabala) Kaynakça Kategori:Azerbaycan Premyer Ligası sezonları Premyer Ligası Premyer Ligası Azerbaycan Premyer Ligası
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri