Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2014 UEFA Süper Kupası

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2014 UEFA Süper Kupası, 12 Ağustos 2014 tarihinde Galler'in başkenti Cardiff'te, 2013-14 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile 2013-14 UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla arasında oynanan 39. Avrupa Süper Kupası. Avrupa'nın en büyük takımının belirlendiği bu maç 1998'den bu yana ikinci defa Fransa dışında düzenlenecek. Maç, yeni FIFA Uluslararası Maç Takvimi'ndeki çakışma nedeniyle, önceki yıllarda olduğu gibi Ağustos ayının sonu yerine ortasında oynandı. Real Madrid, Cristiano Ronaldo'nun attığı 2 gol ile maçı 2-0 kazandı ve kupanın sahibi oldu. Organizasyonda ise toplamda ikinci kez şampiyonluğa ulaştı. Stadyum [[Dosya:Cardiff City Stadium Pitch.jpg|küçükresim|sağ|Maçın oynandığı Cardiff Şehir Stadyumu.]] Cardiff Şehir Stadyumu'nun, 30 Haziran 2012 tarihinde UEFA İcra Komitesi toplantısında 2014 Süper Kupa organizasyonuna ev sahipliği yapacağı açıklandı. Stadyum, eski Cardiff Atletizm Stadyumu üzerine inşa edildi ve Temmuz 2009 yılında açıldı. Cardiff City takımının iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Stadyum genişletme çalışmalarının ardından 33.000 kapasiteye ulaşmıştır. Takımlar Not: Kalın yazılanlar kazandığı yılı belirtir. Hakemler UEFA, maç hakemi olarak İngiliz Mark Clattenburg'u görevlendirdi. Clattenburg'un yardımcılıklarına ise yine İngiliz Simon Beck, Stuart Burt, Michael Oliver ve Anthony Taylor verilirken dördüncü hakem Darren England oldu. Maçta görev yapacak tüm hakemler İngiltere Futbol Federasyonu'na bağlı hakemlerden seçildi. Bu maçla birlikte ilk kez bir UEFA kulüp yarışmasında kaybolan sprey kullanıldı. Maç Takım seçimi Real Madrid'in orta saha oyuncusu Xabi Alonso, 2014 Şampiyonlar Ligi finalindeki uygunsuz hareketi nedeniyle UEFA tarafından 1 maç oynamama cezası aldı. Yeni transfer olan Toni Kroos ve James Rodríguez Real Madrid formasıyla ilk kez resmî bir müsabakada forma giydiler. Denis Suárez, Aleix Vidal, Grzegorz Krychowiak ve Iago Aspas ise Sevilla formasıyla ilk kez resmî bir maça çıktılar. Detaylar İstatistikler Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:UEFA Süper Kupası Kategori:Real Madrid CF maçları Kategori:Sevilla FC maçları Kategori:Galler'de düzenlenen uluslararası spor müsabakaları Kategori:Cardiff'te spor UEFA Süper Kupası UEFA Süper Kupası
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri