Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2015-16 Türkiye Erkekler Voleybol 1. Ligi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Türkiye Deplasmanlı Erkekler Voleybol Ligi 2015-16 sezonu, Efeler Ligi'nin 46. sezonudur. Altı şehirden (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep ve Tokat) 12 takımın katıldığı lig, deplasmanlı lig + final grubu sistemiyle oynanmıştır. Ligi Final Grubu'nda 15 puan toplayan Halkbank şampiyon tamamlarken, ligin son 2 sırasında yer alan Bornova Anadolu Lisesi ve Şahinbey Belediyesi ligden düşmüştür. Katılan takımlar Beşiktaş - İstanbul Fenerbahçe - İstanbul Galatasaray - İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyespor - İstanbul Halkbank - Ankara Maliye Millî Piyango - Ankara Ziraat Bankası - Ankara Arkasspor - İzmir Bornova Anadolu Lisesi - İzmir İnegöl Belediyesi - Bursa Şahinbey Belediyesi - Gaziantep Tokat Belediye Plevnespor - Tokat Statü Lige katılan 12 takım ilk etapta çift devreli lig usulü karşılaşmışlar ve bu karşılaşmalar sonucunda ilk 4 sırada yer alan takımlar Play-Off Final Grubu'na, 5. ve 8. sıralar arasındaki takımlar ise Play-Off Klasman Grubu'na yükselmişlerdir. Karşılaşmalar çift devreli lig usulü oynanmış ve en fazla puanı toplayan takım sıralamada en üstte yer almıştır. Normal sezon maçları sonunda ligin son 4 sırasında yer alan takımlar kendi aralarında baraj maçları oynamış, bu maçlarda toplanan puanlar normal sezonda toplanan puanlara eklenmiştir. Son 2 sırada yer alan takımlar ligden düşmüştür. 3-0 ve 3-1 biten maçlarda kazanan takıma 3, kaybeden takıma 0; 3-2 biten maçlarda ise kazanan takıma 2, kaybeden takıma 1 puan verilmiştir. Normal Sezon NOT : Şahinbey Belediyesi ilk yarı sonunda ligden çekildiği için yönetmelikler gereği 2. Lig'e düşmüştür. Şahinbey Belediyesi'nin 2. yarıda yaptığı karşılaşmalar çıkarılmıştır. Baraj Grubu Baraj Grubu Maçları 1. Devre : 15-17 Nisan'da Bursa'da Baraj Grubu Maçları 2. Devre : 23-25 Nisan'da Bursa'da oynanmıştır. Baraj etabı puanlarının, Erkekler Voleybol Ligi normal etap puanlarına eklenmesinin ardından ise puan durumu şu şekilde oluşmuştur Klasman Grubu Klasman Maçları 1. Devre : 7-9 Nisan'da İzmir'de Klasman Maçları 2. Devre : 19-21 Nisan'da İzmir'de oynanmıştır. Final Grubu Final Grubu 1. Devre Maçları : 6-8 Nisan tarihleri arasında Ordu'da Final Grubu 2. Devre Maçları : 22-24 Nisan tarihleri arasında Samsun'da oynanmıştır. Kaynakça Milliyet Gazetesi Cumhuriyet Gazetesi Hürriyet Gazetesi Sabah Gazetesi TVF 2015-16 Sezonu Kategori:Efeler Ligi Kategori:2015'te Türkiye'de spor Kategori:2016'da Türkiye'de spor Kategori:2015'te voleybol Kategori:2016'da voleybol
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri