Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası Finali

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası Finali, 20 Aralık 2015'te, Yokohama'daki Yokohama Uluslararası Stadyumu'nda, 2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın sahibi olacak takımı belirlemek için, CONMEBOL temsilcisi Arjantin takımı River Plate ile UEFA temsilcisi İspanyol takımı Barcelona arasında oynanan maç. Organizasyon tarihindeki 12. final maçı olan bu maçı Luis Suárez'in iki ve Lionel Messi'nin bir golüyle 3-0 kazanan Barcelona, tarihinde dördüncü kez çıktığı finalde üçüncü kez şampiyonluğu kazanmıştı. River Plate ise kupa tarihindeki ilk finalinden mağlubiyetle ayrıldı. Arka plan River Plate 2015 Copa Libertadores şampiyonu olarak turnuvaya katılan River Plate, iki ayaklı finalde Meksika temsilcisi Tigres UANL'i 3-0'lık skorla yenmişti. Ancak River Plate, kupada şampiyon olamasa dahi, kupa finalindeki rakibi CONCACAF üyesi Meksika'nın bir takımıydı ve CONMEBOL'ü temsil edemezdi. Dolayısıyla finalin belli olduğu tarih olan 22 Temmuz 2015'te River Plate bu organizasyona katılmaya hak kazanmıştı. Tarihinde ilk kez FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılan takım, yarı finalde Japon takımı Sanfrecce Hiroshima'yı yenerek finale yükseldi. Barcelona 2014-15 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak turnuvaya katılan Barcelona, finalde karşılaştığı İtalyan ekibi Juventus'u 3-1'lik skorla yenmişti. Tarihinde dördüncü kez bu turnuvaya katılan takım, 2009 ve 2011'deki turnuvalarda şampiyon olurken 2006'daki turnuvada ikinci olmuştu. Barcelona, yarı finalde Çin temsilcisi Guangzhou Evergrande Taobao'yu yenerek finale yükseldi. Finale giden yol Ayrıntılar İstatistikler Kaynakça Dış bağlantılar FIFA resmî sitesindeki turnuva sayfası Final Kategori:FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalleri Kategori:FC Barcelona maçları Kategori:CA River Plate maçları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri