Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2016-17 EuroCup

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2016-17 EuroCup sezonu ya da sponspor ismiyle 7DAYS EuroCup, Euroleague Basketball tarafından düzenlenen EuroCup turnuvasının 15.sezonudur. ULEB Cup'un EuroCup'a dahil olmasının ardından dokuzuncu sezonu olması birlikte 7DAYS sponsorluğundaki ilk sezonudur. Turnuva şampiyonu 2017-18 EuroLeague'e katılma hakkı kazanacaktır. Format Değişikliği 2016 Nisan ayında Euroleague Basketball tarafından altılı dört gruptan oluşacağı ve lig usulü formatında olacağı açıklandı. Gruplarında ilk dört sıradaki takımlar ikinci tura yükselmiştir. İkinci turda dörtlerli dört grup oluşturuldu. Lig usulü formatında tamamlanan maçlarda gruplarında ilk ikideki takımlar çeyrek finale yükselmiştir. Çeyrek final, yarı final ve final maçları üç maç üzerinden oynanmıştır. FIBA-Euroleague Basketball Anlaşmazlığı 2016 Haziran'da FIBA'nın tehditleri nedeniyle çekilen İtalyan takımlarının yerine Lietkabelis, Volgograd, MZT Skopje Aerodrom ve Montakit Fuenlabrada takımları dahil edildi. 2016 Eylül'de FIBA ile Ulusal Federasyonlar'ın baskısı ve tehditleri nedeniyle AEK, Partizan NIS ve Stelmet Zielona Gora takımları turnuvadan çekilme kararı aldı. Euroleague Basketball ayrılan takımların yerine başka takımların alacağını söylese de turnuvanın 20 takımla tamamlanacağını açıklandı. Kura çekimi 24 takım, aynı ülkeden takımların birbirlerine aynı grupta yer almaması nedeniyle takımlar dört gruba ayrıldı. Ayrıca, Adriyatik Ligi sadece bir ülke olarak kabul edildi. Kura çekimi için takımlar, altı torba oluşturuldu. Takımların torbalara dağıtımında üç yıl boyunca Avrupa yarışmalarındaki performansları ve ligdeki konumları baz alındı. Normal Sezon Normal sezonda takımlar beşerli dört ayrı gruba ayrılmış, lig usulü formatında oynanmıştır. Gruplardaki son sırdaki takımlar turnuvadan elenmiş, ilk dört takımlar Son 16 turuna yükselmiştir. Grup A Grup B Grup C Grup D Son 16 Grup E Grup F Grup G Grup H Play-Off Play-Off Eşleşmelerinde karşılaşmaları üç maç üzerinden oynandı ve toplamda iki galibiyet alan takım eşleşmenin galibi sayıldı. Braket Çeyrek final Çeyrek final karşılaşmalarının ilk maçı 28 Şubat, ikinci maçı ise 3 Mart tarihinde oynandı. Gerekli durumda oynanan üçüncü maçlar ise 8 Mart tarihinde oynandı. Yarı final Yarı final karşılaşmalarının ilk maçı 14 Mart tarihinde, ikinci maçlar ise 17 Mart tarihinde oynandı. Gerekli durumda oynanan üçüncü maçlar ise 22 Mart tarihinde oynandı. Final Final serisindeki ilk maç 28 Mart tarihinde, ikinci maç ise 31 Mart tarihinde oynanacaktır. Gerekli olduğunda üçüncü maç ise 5 Nisan tarihinde oynanmıştır. İstatistikler Verimlilik puanı Sayı Ribaund Asist Diğer İstatistikler Ödüller 7DAYS EuroCup En Değerli Oyuncusu 7DAYS EuroCup Sezonun Kadroları Sezonun En İyi Koçu Sezonun Yükselen Oyuncusu En Değerli Oyuncular Normal Sezon Son 16 Çeyrek final Yarı final Ayrıca bakınız 2016-17 EuroLeague 2016-17 FIBA Europe Cup 2016-17 Basketbol Şampiyonlar Ligi Kaynakça ULEB Eurocup ULEB Eurocup Kategori:ULEB Eurocup sezonları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri