Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2016 Sultanahmet saldırısı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Ocak 2016 İstanbul saldırısı ya da 2016 Sultanahmet saldırısı, 12 Ocak 2016'da İstanbul'un Fatih ilçesindeki Sultanahmet meydanında, IŞİD militanı Suriye kökenli 28 yaşındaki Nebil Fadli'nin, turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı infilak ettirmesiyle gerçekleşen intihar saldırısı. Patlama sonucunda saldırgan dahil 11 kişi olay günü ölmüş ve 16 kişi de yaralanmıştır. Tedavi altında olan 2 kişi daha hayatlarını 27 Ocak 2016 ve 22 Şubat 2016 tarihinde yitirmişler ve can kaybı toplam 13 kişiye yükselmiştir. Saldırıda hayatını kaybedenlerin tamamı Alman vatandaşıdır. Patlamada yaralanan 14 kişiden 11’inin yabancı uyruklu olduğu belirlenmiştir ve patlamadan sonra dokuz Alman, bir Norveçli ve bir Perulu hastanede tedavi altına alınmıştır. Bombacının 28 yaşındaki, Suriye doğumlu Nebil Fadli olduğu haber ajanslarında yer almıştır. Olaydan sonra, Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Nebil Fadli ile gazeteci Hüsnü Mahalli'nin babalarının amca çocukları olduğu iddia edildi. Haberden sonra bu iddialara yanıt veren Mahalli ise, Nebil Fadli açıklamasında bulundu. Yargı süreci 30 Ocak 2018 tarihinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu 24 kişiden Atala El Hasan El Mayyuf, Fevzi Muhammed Ali ve Halil Derviş'e "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "canlı bomba Nebil Fadlı'nın terör amaçlı tasarlayarak 12 kişiyi öldürmesine yardım", "16 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmeye yardım" ve "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 329'ar yıl hapis cezası verildi. Abdulrahman Faiz Rashıd Rashıd ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı ve yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi. Ayrıca diğer 18 kişinin delil yetersizliğinden beraatine karar verildi. Ayrıca bakınız 2015 Sultanahmet saldırısı Mart 2016 İstanbul saldırısı Türkiye'deki intihar saldırıları listesi Kaynakça Kategori:İstanbul'daki intihar saldırıları Sultanahmet Kategori:Sultanahmet Meydanı Sultanahmet Sultanahmet Kategori:Türkiye'de Irak ve Şam İslam Devleti tarafından düzenlenen saldırılar Sultanahmet
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri