Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2018-19 Basketbol Şampiyonlar Ligi

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2018-19 Basketbol Şampiyonlar Ligi, FIBA'nın Avrupa'da düzenlediği Basketbol Şampiyonlar Ligi turnuvasının 3.sezonudur. Sezon Eylül 2018'de başlayıp, 5 Mayıs 2019'da sona ermiştir. Kadro seçimi FIBA, takımların belirteceği 11 veya 12 kişilik kadroda en az 5 oyuncunun ülke altyapısında yetişmiş olma zorunluğunu getirilmiştir ve bununla birlikte belirtilen kadronun 11 kişiden az olması durumda en az 4 oyuncuyla sınırlandırılmıştır. Takım Dağılımı 1., 2., 3., 4., 5., ..: Playoff'lar sonrası Lig Durumu KŞ: Yerel Kupa Şampiyonu SS: Son Şampiyon FEC: FIBA Europe Cup Şampiyonu Katılan Takımlar 28 ülkeden 56 takım katılmıştır. Eskişehir Basket Şampiyonlar liginden çekildiğini durulmuştur. Eskişehir Basket takımın yerine Litvanya takımı Lietkabelis dahil edilmiştir. Ayrıca Kalev/Cramo'in yerine Sigal Prishtina dahil edildi. Takvim Aksi belirtilmediği sürece kura çekimleri FIBA genel merkezi Mies, İsviçre'de çekilecektir. Eleme Turları İlk eleme turu karşılaşmaları 20 Eylül ve 22 Eylül 2018 tarihilerinde, ikinci eleme turu ise 25 Eylül ve 27 Eylül 2018 tarihilerinde, üçüncü eleme turları ise 30 Eylül ve 2 Ekim 2018 tarihilerinde oynanacaktır. Kura Çekimi İlk eleme turunda 24 takım 4 ayrı torbaya ayrıldı. A torbasındaki takımlar D takımlar ile, B torbasındaki takımlar ise C torbasındaki takımlarla eşleştirildi. Bununla birlikte A ile B torbasındaki takımlar ikinci maçları kendi evlerinde oynayacaklardır. İlk Eleme Turu İlk eleme turunun eşleşmelerinin ilk karşılaşması 20 Eylül, ikinci karşılaşması ise 22 Eylül 2018 oynanmıştır. |} İkinci Eleme Turu İlk maçlar 25 ve 26 Eylül tarihinde, ikinci maçlar ise 27 ve 29 Eylül tarihinde oynanmıştır. |} Üçüncü Eleme Turu İlk maçlar 1 Ekim tarihinde, ikinci maçlar ise 4 Ekim tarihinde oynanmıştır. |} Normal Sezon A Grubu B Grubu C Grubu D Grubu Playoffs Playoff karşılaşmaları 5 Mart 2019 tarihinde başlayıp, 3 Nisan 2019 tarihinde bitecektir. Son 16 ve çeyrek final turlarında karşılaşmalar çift maçlı eleme sistemi oynanacak ve gruplarında ilk iki sırada bitiren takımlar, son 16 ile çeyrek final turlarında seri başı olacaktır. Seribaşı takımlar, ilk maçı deplasmanda, ikinci maçı ise kendi evinde oynayacaktır. Son 16 ve çeyrek final turlarında karşılaşmalar çift maçlı eleme sistemi oynanmıştır. Gruplarında ilk iki sırada bitiren takımlar, son 16 ile çeyrek final turlarında seri başı olacaktır, aynı gruplarda yer alan takımlar birbiriyle eşleşemeyecektir. Aynı ülkede yer alan takımlar eşleşebilir. Son 16 Çeyrek final Dörtlü Final Braket Ödüller En Değerli Oyuncu Dörtlü Finalin En Değerli Oyuncusu Sezonun En İyi Beşi Sezonun En İyi Genç Oyuncusu Sezonun En İyi Koçu Turun En Değerli Oyuncusu Normal Sezon Son 16 Çeyrek final Ayrıca bakınız 2018-19 EuroLeague 2018-19 EuroCup 2018-19 FIBA Europe Cup Kaynakça Dış bağlantılar Basketbol Şampiyonlar Ligi Resmi İnternet Sitesi FIBA Resmi İnternet Sitesi Kategori:Basketbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri