Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2018 Asya Oyunları

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2018 Asya Oyunları , 18 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde Endonezya'nın Cakarta ve Palembang şehirlerinde düzenlenmiş, tarihteki 18. Asya Oyunları organizasyonu. Çin, üst üste onuncu kez Asya Oyunları madalya sıralamasının zirvesinde yer aldı. Güney ve Kuzey Kore açılış töreni ile bazı sporlara ortak takımla çıktı; Kore böylece, tarihte ilk kez birçok sporlu etkinlikte birleşik takımla yer aldı ve altın madalya kazandı. Organizasyonda 6 dünya, 18 Asya ve 86 Oyunlar rekoru kırıldı. Japon yüzücü Rikako Ikee, 2018 Asya Oyunları'nın en değerli sporcusu seçildi. Oyunlar Açılış töreni küçükresim|Açılış töreni Organizasyonun açılış töreni 18 Ağustos Cuma günü saat 19:00'da (Batı Endonezya Zamanı, UTC+7) başladı. Törenin kreatif yönetmeni, Endonezya televizyon ağı NET.'in icra kurulu başkanı Wishnutama'ydı. Sahnede, 26 metrelik bir dağ ve arka plandaki şelale ile onu süsleyen Endonezya bitkileri yer aldı. Güney ve Kuzey Kore tören geçişine Birleşik Kore Bayrağı altında tek ekip olarak katıldı. Oyunlar'ın resmî açılış Endonezya devlet başkanı Joko Widodo tarafından yapıldı. Sporlar Asya Olimpiyat Konseyi, Mart 2017'de organizasyonda 42 spor dalında 484 kategoride mücadele gerçekleşeceğini duyurdu. Bunlarda 28'i 2016 Yaz Olimpiyatları'nda da olan sabit olimpik sporlar, 5'i 2020 Yaz Olimpiyatları'nda eklenecek dallardı. Nisan ayında ise maliyetler gerekçesiyle takvimde küçülmeye gildi. Değişiklikler sonucu kategori sayısı 431'e inmişti. Kesin program ise Eylül 2017'de duyuruldu; 40 sporda 465 disiplin takvimde yer aldı. Asya Oyunları tarihinde ilk kez e-spor ve kano polo, gösteri sporu olarak, programa dahil edildi. Beyzbol Savunma sporları Su sporları Tenis Gösteri sporları Ülkeler Asya Olimpiyat Komitesi'nin 45 üyesinin tamamı organizasyona katılım gösterdi. Madalya sıralaması Çin, Asya Oyunları'nı 10. kez üst üste madalya sıralamasının zirvesinde bitirdi. Birleşik Kore ilk altın madayasını kanoda kazandı. 29 ülke en az bir altın, 37 ülke ise en az bir madalya kazanırken, 9 ülke hiç madalya sevinci yaşayamadı. Organizasyonu ilk 10'da tamamlayan ülkeler şöyledir: Kaynakça Dış bağlantılar Oyunlar resmî web sitesi arşivi Kategori:Asya Oyunları Asya Oyunları Asya Oyunları Asya Oyunları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri