Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2018 FIFA Dünya Kupası Finali

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2018 FIFA Dünya Kupası Finali, 15 Temmuz 2018 tarihinde Rusya'nın Moskova şehrinde bulunan Lujniki Stadyumu'nda oynanan 2018 FIFA Dünya Kupası final maçı. Maç Fransa ve Hırvatistan arasında oynanmıştır ve Fransa, Hırvatistan'ı 4-2 yenerek kupanın sahibi olmuştur. Finale giden yol Maç öncesi Stadyum küçükresim|sol|Lujniki Stadyumu gece dışarıdan görünüş Final maçına, başkent Moskova'nın Merkez İdari Okrugu'ndan Khamovniki bölgesindeki Lujniki Stadyumu ev sahipliği yapmıştır. 14 Aralık 2012 tarihinde Tokyo'daki FIFA İcra Kurulu toplantısından sonra maçın burada oynanması onaylanmıştır. Ayrıca turnuva boyunca 6 maça daha ev sahipliği yapmıştır. Lujniki Stadyumu, ilk olarak 1956 yılında Luzniki Olimpiks Kompleks'inin bir parçası olarak inşa edildi. 1992'ye kadar Merkez Lenin Stadyumu olarak anılırdı. Ülkenin millî stadyumu olarak açıldı, Rusya millî takımı'na ve eski Sovyetler Birliği millî takımı'na çeşitli maçlarda ev sahipliği yaptı. Geçmişte CSKA Moskova, Torpedo Moskova ve Spartak Moskova'ya da ev sahipliği yaptı. Ancak şu anda hiçbir takıma ev sahipliği yapmamaktadır. Stadyum çok sayıda uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptı. 1980 Yaz Olimpiyatları'nın ana mekanı olarak yer aldı. Açılış ve kapanış seremonileri, Atletizm, futbol (altın madalya maçı dahil dört maç) ve binicilik burada yapıldı. 1999 UEFA Kupası Finali ve 2008 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'de burada yapıldı. UEFA stadyum kategorilerine göre Lujniki Stadyumu, maksimum 81,006 seyirci kapasitesi ile turnuvanın ve Rusya'nın en büyük stadyumu. Ayrıca Doğu Avrupa'nın da en büyük, Avrupa'nın ise en büyük sekizinci stadyumudur. Rusya'nın Dünya Kupası adaylığından sonra, stadyumun restore edilmesi ve genişletilme çalışmaları Ağustos 2013'te başladı. Kendinden destekli üst bölge ve tarihi dış cephesi, mimari değeriyle korundu. Stadın restorasyonu 2017 yılında bitti ve 350 milyon € mal oldu. Maç topu Resmî maç topu Telstar Mechta (; rüya) olarak seçilmiştir. Eleme aşamasında kullanılan Adidas Telstar 18'in kırmızı renklisidir. Telstar sınıfı 1970 Telstar'a sadık kalarak, 2014'teki Brazuca'ya da benzer şekilde tasarlanmıştır. Maç Özet Detaylar |style="width:60%; vertical-align:top;"| Maç kuralları 90 dakika Eşitlik bozulmazsa 30 dakikalık uzatma süresi. Uzatma süresi sonucu eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışları Yedek kulübesinde maksimum 12 oyuncu. Maksimum 3 oyuncu değişikliği, uzatmalara giderse 4. |} İstatistikler Maç sonrası Kaynakça Final Kategori:FIFA Dünya Kupası finalleri Kategori:Fransa millî futbol takımı maçları Kategori:Hırvatistan millî futbol takımı maçları Kategori:Moskova'daki spor müsabakaları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri