Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2019 Britanya Grand Prix

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2019 Britanya Grand Prix (resmi adıyla Formula 1 Rolex Britanya Grand Prix 2019), 14 Temmuz 2019'da Birleşik Krallık, Silverstone'daki Silverstone Pisti'nde düzenlenen Formula 1 motor yarışıdır. Yarış, 2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 10. yarışıydı. Britanya Grand Prix'sinin 74. koşusu olması, yarışın 70. kez bir Dünya Şampiyonası etkinliği olarak koşulması ve Dünya Şampiyonası etkinliğinin 53. kez Silverstone Pisti'nde düzenlenmesi dikkate değer istatistiklerdir. Lewis Hamilton yarışı altıncı kez rekor bir şekilde kazandı. Arka plan Resmi olarak "Formula 1 Rolex Britanya Grand Prix 2019" olarak adlandırılan bir Formula 1 Grand Prix etkinliği ve 2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın onuncu yarışıydı. Etkinlik, 12-14 Temmuz 2019 hafta sonu Northamptonshire'daki Silverstone motor yarışı pistinde yapıldı. Pist tur uzunluğuna sahipti ve yarıştan önce 2017 Britanya Grand Prix sırasında Lewis Hamilton tarafından kırılan 1'30.621 tur rekoru vardı. Yarış uzunluğu olarak belirlendi. Bu da pistin 52 turuna denktir. İlk Britanya Grand Prix'si 1926'da ve ikincisi 1927'de yapıldı ve ardından 1948'den beri her yıl düzenleniyor. 1950'den beri her yarış bir Dünya Şampiyonası etkinliğidir. 2019 etkinliği Britanya Grand Prix'sinin 74. kez düzenlendiği ve 70. kez bir Dünya Şampiyonası etkinliği olmuştur. Yarış, Charlie Whiting'in oğlu Justin Whiting tarafından, 2019 Avustralya Grand Prix'sinin sezon açılışından önce ölen babasına bir saygı olarak resmen başlatıldı. Yarış başlamadan önce Sebastian Vettel, Whiting'in anısına kısa bir konuşma yaptı. Yarış öncesi şampiyonluk puan durumu Yarışa girerken Lewis Hamilton, Sürücüler Şampiyonası'nda takım arkadaşı Valtteri Bottas'a karşı 31 puanlık bir avantaja sahipti. Markalar Şampiyonası'nda Mercedes, Ferrari'ye karşı 135 puanlık bir avantaja sahipti. Katılımcılar Girilen sürücüler ve takımlar, yarış veya antrenman için ek vekil sürücüler olmadan sezon giriş listesindekilerle aynıydı. Sıralama Sıralama turları Yarış Yarış sonucu Yarış sonrası şampiyona puan durumu Sürücüler puan durumu Markalar puan durumu Ayrıca bakınız 2019 Silverstone Formula 2 turu 2019 Silverstone Formula 3 turu Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:2019'da İngiltere'de spor Kategori:Britanya Grand Prix Kategori:2019 Formula 1 yarışları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri