Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2019 Fransa Açık - Tek erkekler

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Son iki turnuvanın şampiyonu Rafael Nadal, geçen yılın finalinde karşılaştığı Dominic Thiem'i 6-3, 5-7, 6-1, 6-1'lik setlerle 3-1 mağlup ederek üst üste 3. şampiyonluğuna ulaştı. Fransa Açık'ı 12. kez kazanan Nadal, Avustralya Açık'ı on bir kez kazanmış olan Margaret Court ile paylaştığı bir grand slam turnuvasını en fazla kazanan tenisçi rekorunu kırdı ve bu rekorun tek sahibi oldu. Kariyerlerinde ikinci kez Novak Đoković ve Roger Federer, dört Grand Slam şampiyonluğunu kazanmaya ve ayrıca şampiyon olarak Açık Dönem'de tek erkeklerde Double Career Grand Slam unvanını elde eden ilk oyuncu olmaya çalışıyorlardı, ancak her ikisi de yarı finalde sırasıyla Thiem ve Nadal'a yenildiler. Federer turnuvaya 4 yıl aradan sonra ilk kez katıldı. Nadal ve Federer, on dördüncü kez dördüncü tura yükseldiler ve turnuvanın önceki rekorunu geliştirdiler. İlk Grand Slam maçını 25 Mayıs 1999'da oynayan Federer, Casper Ruud'a karşı oynadığı üçüncü tur maçıyla kariyerindeki 400. Grand Slam maçına çıktı ve bu rakama ulaşan ilk tenisçi oldu. Federer, 1972'de Nicola Pietrangeli'den beri Roland Garros'ta dördüncü tura yükselen ve 1968'de 40 yaşındaki Pancho Gonzales'ten bu yana en yaşlı yarı finalist oldu. Ivo Karlović (40 yaş ve 3 ay) ile Feliciano López (37 yaş ve 8 ay) arasındaki ilk tur maçı, Açık Dönem'de toplam yaşlara göre en yaşlı Fransa Açık tek erkekler maçıydı. Karlović, 1973'te István Gulyás'tan beri turnuvada yarışan en yaşlı erkek tekler oyuncusudur. Stefanos Çiçipas, 1936'da Lazaros Stalios'tan bu yana Roland Garros'ta son 16 turuna yükselen ilk Yunan oyuncu oldu. Açık Dönem'de sadece üçüncü kez ve 1970 Avustralya Açık'tan bu yana ise ilk kez, ilk 10 seribaşının tümü bir Grand Slam tek erkekler turnuvasında son 16 turuna yükseldi. Ayrıca bu turnuva 2013 Avustralya Açık'tan bu yana ilk dört seribaşının tamamının yarı finale ulaştığı ve 2012 Fransa Açık'tan bu yana ilk defa Đoković, Federer ve Nadal'ın bir Grand Slam turnuvasının yarı finaline aynı anda ulaştığı ilk turnuva oldu. Seribaşları Elemeler Eşleşmeler Finaller Üst yarı Bölüm 1 Bölüm 2 Bölüm 3 Bölüm 4 Alt yarı Bölüm 5 Bölüm 6 Bölüm 7 Bölüm 8 Kaynakça Ana tablo Tek erkekler Kategori:Yıllara göre Fransa Açık - Tek erkekler Fransa Açık - Tek erkekler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri