Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2019 Sri Lanka saldırıları

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2019 Sri Lanka saldırıları 21 Nisan 2019'da, ticari başkent Kolombo dahil olmak üzere Sri Lanka'nın çeşitli şehirlerinde bulunan 3 kilise ve 3 otelde düzenlenen bir dizi intihar saldırısıdır. Saldırılar sonucunda 35'i yabancı uyruklu olmak üzere en az 290 kişi hayatını kaybetti ve 469'dan fazla kişi yaralandı. Kilise bombalamaları, Negombo, Batticaloa ve Kolombo'da Paskalya ayini sırasında gerçekleşti, hedeflenen üç otel ise Kolombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otelleriydi. Sri Lanka haber ajansı Daily Mirror'ın ilk raporunda saldırıların İslami bir radikal örgütün parçası olduğu ileri sürüldü. Ülkede 2009'da Sri Lanka İç Savaşı'nın sona ermesinden sonra gerçekleşen ilk büyük saldırıdır. Saldırılar Pazar günü sabah saatlerinde Batı ve Doğu Sri Lanka çevresindeki kiliselerde ve otellerde altı patlama yaşandı. Öğleden sonra ise bunlara ek olarak iki yeni patlama daha yaşandı. Bombalamalardan en az ikisinin intihar bombacıları tarafından gerçekleştirildiği düşünülmektedir. Kolombo Bombalamalar, Kolombo'nun merkezindeki üç otelde ve Kolombo'nun bir banliyösü olan Kochchikade'deki Aziz Anthony Katolik Kilisesi'nde meydana geldi. Batticaloa Batticaloa'daki Siyon Kilisesi bombalandı. Batticaloa'daki bir hastane yetkilisi, kasabadaki bir kilisede meydana gelen bir patlamanın ardından 300'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Sri Lanka medyası, Colombo'da en az 40 kişinin, Negombo'da 93 kişinin ve Batticaloa'da 27 kişinin öldüğünü bildirdi. Bir polis memuru tarafından öldürülenlerin dokuzunun yabancı turistler olduğu bildirildi. Dehiwala The Tropical Inn Hotel'in resepsiyon salonu bombalandı ve iki ölü bildirildi. Dematagoda Dematagoda'daki Mahavila Udyana Yolu'nda bir konut kompleksinde bir intihar saldırısı yaşandı ve üç polis memuru öldü. Negombo Çoğunluğu Katolik olan Negombo şehrinin Katuwapitiya bölümünde bir diğer Katolik kilisesi olan Aziz Sebastian Kilisesi de bombalandı. Failler Saldırılar herhangi bir örgüt tarafından üstlenilmedi. Yetkililer ilk etapta saldırının İslami terör ile ilişkili olduğunu düşündüklerini belirttiler. Polis, tüm bombacıların Sri Lankalı bir radikal İslami militan örgüt olan Ulusal Tevhit Cemaati ile ilişkili olduğunu açıklamıştır, ancak yabancı örgütlerin de işin içinde olabileceğinden şüphelenilmektedir. Cinnamon Grand otelini bombalamış intihar bombacısının "Muhammed Azam Muhammed" sahte ismi ile odayı tuttuğu ve sahte bir adres sağladığı bulunmuştur. The Shangri-La Hotel bombacısının kimliği ise polis tarafından fabrikatör Insan Seelavan olarak açıklanmış ve altında çalışmış 9 kişi tutuklanmıştır. Ölü ve yaralı sayısı Milletlere göre dağılım Notlar Kaynakça Kategori:İntihar saldırıları saldırıları Sri Lanka saldırıları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri