Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2019 Uruguay başkanlık ön seçimleri

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Uruguay'da her siyasi partinin başkan adayını belirlemek amacıyla 30 Haziran 2019'da başkanlık ön seçimleri yapıldı. Frente Amplio Arka plan Frente Amplio, anayasal süre sınırları nedeniyle yeniden seçilmeyi başaramayan görevdeki başkan Tabaré Vázquez'in partisidir, bu nedenle parti yeni bir başkan adayı seçmek zorunda kaldı. Tabaré Vázquez, José Mujica ve Danilo Astori gibi tarihsel olarak baskın isimlerin bulunmaması nedeniyle bu ön seçim aynı zamanda partideki bir nesil değişikliği olarak kabul edildi. Adaylar Sonuçlar 30 Haziran 2019'daki zorunlu olmayan ön oylama sırasında eski Montevideo Yöneticisi Daniel Martinez, partisinin onayını kazandı. Ulusal Parti Ulusal Parti, 2004 seçimlerinden bu yana ana muhalefet partisi konumundaydı. Başkan adaylığı için aşağıdaki adaylar rekabet etti: Senatör Jorge Larrañaga Maldonado Yöneticisi Enrique Antía İş adamı Juan Sartori Senatör Luis Alberto Lacalle Pou Temsilci Yardımcısı Carlos Iafigliola 30 Haziran 2019'daki zorunlu olmayan ön oylama sırasında eski Uruguay Devlet Başkanı Luis Alberto Lacalle'nin oğlu Luis Alberto Lacalle Pou, partisinin onayını kazandı. Multimilyoner Juan Sartori, açık farkla ikinci sırada yer aldı. Colorado Partisi Colorado Partisi başkan adaylığı için aşağıdaki adaylar rekabet etti: Senatör José Amorín Batlle Pedro Etchegaray Edgardo Martínez Zimarioff Eski Cumhurbaşkanı Julio María Sanguinetti Ekonomist Ernesto Talvi 30 Haziran 2019'daki zorunlu olmayan ön oylama sırasında, ekonomist ve siyasete nispeten yeni gelen Ernesto Talvi, iki kez eski cumhurbaşkanlığı yapmış Julio María Sanguinetti'yi yenerek partisinin onayını kazandı. Ayrıca bakınız 2019 Uruguay genel seçimi Alıntılar Kaynakça Dış bağlantılar Uruguay Seçim Mahkemesi'nin hazırladığı resmi seçim sitesi Kategori:Uruguay'da 2019 Kategori:Uruguay'da seçimler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri