Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2019 Wimbledon Tenis Turnuvası - Tek kadınlar

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Angelique Kerber geçen yılın unvanını taşıyan şampiyonuydu, ancak ikinci turda Lauren Davis'e elendi. Ashleigh Barty, Karolína Plíšková, Kiki Bertens ve Petra Kvitová, WTA Sıralamasında 1 numaraya erişmek için yarışacaklar. Barty'den en sıralamada 1'liği alma şansını elde etmek için, Plíškova'nın yarı finallere erişmesi gerekirken, Bertens veya Kvitová'nın şampiyonayı kazanması gerekiyor. Naomi Osaka da turnuva başında en üst sıralarda yer almaktaydı. Serena Williams, turnuvaya başlarken Margaret Court'a ait tüm zamanlardaki rekorunu olan 24 Grand Slam tekli şampiyonluğuna erişip egale etmek istiyor. 15 yaşındaki Cori Gauff, 1991'de Jennifer Capriati'den bu yana Wimbledon'da tekli kategorisinde maçı kazanan en genç oyuncu oldu, ana kuradaki en yaşlı tenisçi bayanı, Venus Williams'ı (39) yendi. Gauff, Wimbledon tarihindeki en genç elemeleri geçen sporcu oldu. Bu seneki Wimbledon, final setinde tie-break uygulanacak ilk Wimbledon turnuvasıdır. Final setinde skor 12-12'ye ulaşıldığında, kazananın ilk yedi puan alan ve iki puan önde olacak olan standart bir tie-break oynanacaktır. Turnuva sırasında 2018'in şampiyonu Angelique Kerber henüz ikinci maçında elendi. Elemelerde son turda yenilen ancak "lucky loser (şanslı kaybeden) kontenjanından ana tabloya çıkan Lauren Davis, üç sette kazandı. 2019'da Kerber Avustralya Açık'da’ta dördüncü, Fransa Açık'ta ise ilk turda elenerek, kötü bir Grand Slam sezonu geçiriyor. Elina Svitolina ve Barbora Strýcová kariyerlerinde ilk kez bir Grand Slam'de yarı finale yükselirken, Strýcová, 33 yaşında, ilk Grand Slam çeyrek finaline en yaşlı ulaşan tenisçi oldu. Simona Halep ilk Wimbledon finaline erişti, finalde ise rakibi Serena Williams. Williams, 37 yıl 9 ay ile Grand Slam finaline erişmiş en yaşlı tenisçi oldu. Halep Wimbledon'da finalist olan ilk Rumen kadın sporcu oldu ve finalde Serena Williams'ı 2 setlik maçla yenerek kariyerinin ikinci grand slam şampiyonluğunu kazandı. Daha önce tek kadınlarda dört final maçına çıkan eski dünya 1 numarası Halep, geçen yıl kazandığı Fransa Açık ile beraber eriştiği ikinci grand slam'i oldu. Ayrıca Halep, aktif kadın tenisçiler arasında Serena Williams, Mariya Şarapova ve Garbiñe Muguruza'nın ardından Fransa Açık ve Wimbledon'ı kazanan dördüncü kadın tenisçi oldu. Seribaşları Elemeler Eşleşmeler Finaller Üst yarı Bölüm 1 Bölüm 2 Bölüm 3 Bölüm 4 Alt yarı Bölüm 5 Bölüm 6 Bölüm 7 Bölüm 8 Kaynakça Kadınlar Tekler Kategori:Yıllara göre Wimbledon Tenis Turnuvası - Tek kadınlar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri