Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2019 Yunanistan genel seçimleri

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2019 Yunanistan genel seçimleri 7 Temmuz 2019'da yapıldı. Yunan Parlamentosu'ndaki 300 sandalyenin hepsi için seçime gidildi. Ön sonuçlar, Kiriakos Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi partisinin, partinin önceki sandalye sayısının iki katından fazla olan salt çoğunlukta 158 sandalye ile seçimi kazandığını gösterdi. Parti, halk oylarının yaklaşık %40'ını aldı. Bu, oy verme yaşının 17'ye düşürüldükten ve parlamento seçim bölgelerinin sayısı 56'dan 59'a çıkarıldıktan sonra Yunanistan'da yapılan ilk genel seçimdi. 2018 reformundan önce en fazla 44 sandalyenin bulunduğu Atina B seçim bölgesi parçalara ayrıldı. en büyüğü 18 sandalyeye sahip olan daha küçük seçim bölgelerine bölündü. 26 Mayıs 2019'da, Yunanistan'daki 2019 Avrupa Parlamentosu seçimindeki yenilgisi ve eş zamanlı yerel seçimlerdeki yenilginin ardından Başbakan Alexis Çipras, 2019 belediye seçimlerinin ikinci turunun ardından en kısa sürede yapılacak bir seçim olacağını açıklamıştı. Kamuoyu yoklamaları Oy Grafik özeti Sonuçlar Oy sandığı hırsızlığı Seçim süresi tamamlanmadan birkaç dakika önce, bir grup genç protestocu, Eksarhia semtindeki seçim merkezine girerek bir oy sandığını çaldı. Daha sonra, kendilerini 'Oy sandığı Kundakçılar' olarak adlandırılan, önceden bilinmeyen bir anarşist grup, sorumluluk üstlendi. Grup, çalınan oy sandıklarını yaktıklarını iddia etti. Sonuç olarak, aynı seçim merkezinde tekrarlanacak seçim, 14 Temmuz Pazar günü, bir hafta sonra yapılacağı belirlendi. Sonuçlar, oy sayısının az olmasından dolayı parlamento'da sandalye sayısını değiştirmeyecek. Kaynakça Kategori:Yunanistan'da genel seçimler Kategori:Avrupa'da 2019 seçimleri Kategori:2019'da Yunanistan Kategori:Erken seçimler
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri