Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2020 İskenderun çatışması

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2020 İskenderun çatışması, 26 Ekim 2020'de İskenderun'da iki Kürdistan İşçi Partisi (PKK) militanının polisle çatışmasıdır. Çatışma sonucunda biri vuruldu, diğeri ise patlayıcı ile intihar etti. Arka plan İskenderun, Türkiye'nin Hatay ilinde bulunan bir ilçedir. İlçenin Antakya'dan sonra en büyük ikinci ilçesi olup, Akdeniz'de bulunan bir liman kentidir. Türkiye ile Kürdistan İşçi Partisi (PKK) (Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve NATO tarafından terör örgütü olarak belirlenmiş) arasındaki çatışma, 1984'ten beri, özellikle ülkenin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde aktiftir. Çatışma sonucunda 40.000'den fazla insan öldü. Bombalama 26 Ekim 2020'de polis, Payas'ın Kozludere mahallesinde şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Polisin aracı kontrol etmek istemesi üzerine, 2 PKK üyesi polis memurlarına ateş açtı ve kaçmaya çalışarak durmayı reddetti. Kaçmaya çalışırken arabaları çarptı, bunun üzerine sivil bir arabaya el koydular ve İskenderun'a hareket ettiler. İskenderun'da polis tarafından yakalanıp pusuya düşürüldüler. Biri vurularak öldü, diğeri ise bombayı patlatarak kendi ölümüne ve bir polis memurunun yaralanmasına neden oldu. Saldırı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin ABD vatandaşları ve diğer yabancı uyruklulara yönelik terör saldırıları ve adam kaçırma olayları konusunda uyarıda bulunmasından günler sonra meydana geldi. Sonrası Olayın yaşandığı Fener caddesi olaydan sonra trafiğe kapatıldı. Bölgede çok sayıda polis ve sağlık ekibi konuşlandırıldı. Hasar Yaralı polis memuru hastaneye kaldırıldı ve 30 Ekim itibarıyla sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Patlama sonucunda yakınlardaki ev ve iş yerlerinin camları kırılırken, aralarında polis arabası da bulunan çok sayıda araç hasar gördü. Kırılan camlar nedeniyle 2 sivil yaralandı. Soruşturma Olay mahallinin yakınında terk edilmiş bir araba polis tarafından araştırıldı ve izlendi. Sonuç olarak 28 Ekim'de, Türk makamlarının PKK'yı suçladığı saldırıyla ilgili olarak İstanbul, Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır'da 5 kişi tutuklandı. PKK, bombalı saldırıdan 3 gün sonra saldırının sorumluluğunu üstlendi ve olayla ilgili Türk basınında çıkan haberlerin "dezenformasyon" içerdiğini ancak daha fazla ayrıntı vermediğini söyledi. Tepkiler Patlama mahallinin etrafındaki evlerde yaşayanlar, balkonlarına Türk bayrağı asarak saldırıya tepki gösterdi. Polis, saldırıya tepki olarak "milletini ve ülkesini bölmek isteyen hainlere izin vermeyeceklerini" duyurdu. Hatay Valisi Rahmi Doğan, çok sayıda yaralı varken can kaybı olmadığını, hiçbirinin hayati tehlike arz etmediğini açıkladı. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Adalet bakanı Abdulhamit Gül ve TBMM başkanı Mustafa Şentop gibi diğer Türk siyasiler de saldırıyı kınadı. Ayrıca bakınız 2010 İskenderun saldırısı Kaynakça İskenderun saldırısı İskenderun saldırıs Saldırı İskenderun saldırıs İskenderun saldırıs
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri