Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2020 tokyo olimpiyatları

ahmeterdem3u145

Well-known member
Katılım
26 Mayıs 2024
Mesajlar
945
Sporcularımızın Olimpiyatlardaki 31 Temmuz programı sakin geçecek olan günde madalyaya en yakın sporcumuz okçulukta Mete Gazoz. Mete gününde olursa madalyayı boynuna takacaktır.

**Okçuluk Mete Gazoz:** 3. turdaki rakibi son Olimpiyat 3ncüsü Avustralyalı Taylor Worth. Sıralama turlarında 651 puanla 39ncu sırada yer almıştı. Daha önceki turlarda Endonezyalı ve sıralama turlarının 7ncisi Çinli rakibini yenerek gelen Taylor'u gününde olan Mete'nin geçeceğini düşünüyorum. Rakibimizin dünya sıralaması 25. Turu geçmesi halinde çeyrek finalde Amerikalı okçular Brandy Ellison ile Jacob Wukie maçının galibi ile oynayacak. Son Olimpiyat ikincisi, sıralama turlarının 2ncisi ve sıralama turlarında dünya rekorunun sahibi Brandy Ellison beklenen rakip. Mete'nin bu zorlu engelleri aşması için dualarımız kendisiyle. Mete'nin ilk maçı TSI: 04:22, turu geçmesi halinde maçı TSI: 09:15.

**Edit 1:** İlk set 28-28

**Edit 2:** Aslanım Mete 3 tam isabet 30-28

**Edit 3:** Taylor'dan büyük hata 6 attı. Set 28-25 Mete'nin

**Edit 4:** Mete çeyrek finaldeeeee 29-27 ve toplamda 7-1. Rakibi bekliyoruz. Ve rakip beklendiği gibi rakibini 7-3 yenen Brandy Ellison.

**Edit 5:** İlk seti Mete aldı 27-26. Heyecan dorukta.

**Edit 6:** İkinci set berabere bitti. Setlerde durum 3-1.

**Edit 7:** Mete setleri kaybetti 28-27 seti kaybettik durum 3-3.

**Edit 8:** Mete bu defa affetmedi 27-26 seti aldı. 5-3 bir beraberlik yarı final için.

**Edit 9:** Aslanım Meteeeee yarı finaldeeee 3 tam isabet 30-29 ve yarı final. Maç TSI: 10:00. Rakip son Olimpiyat ikincisi Japon Takaharu Furukawa.

**Edit 10:** Aslanım Mete ilk seti aldı 27-26. Setlerde durum 2-0

**Edit 11:** Mete finale doğru gidiyor. 28-37 setlerde durum 4-0. Heyecandan kalbim yerinden çıkacak.

**Edit 12:** Mete sette berabere kaldı 28-28 durum 5-3.

**Edit 13:** Mete sette berabere kaldı 28-28 durum 5-3.

**Edit 14:** Aslanım Mete finaldeeeeee. 3 tam isabet ve final geldi. 30-29. Setlerde 7-3. Tarih yazıyor Mete, tarih. Rakip İtalyan Mauro Nespoli. Maç TSI: 10:45.

**Edit 15:** Mete ilk seti kaybetti olsun. Maç çevirebilir setlerde durum 0-2. 26-20.

**Edit 16:** Mete ikinci sette berabere kaldı 28-28. Setlerde durum 1-3. Heyecan dorukta.

**Edit 17:** Mete aldı seti 27-26. Setlerde durum 3-3. Hadi Mete hadi Mete.

**Edit 18:** Bu set de berabere 29-29 durum 4-4 en son ne zaman bu kadar heyecanlandım hatırlamıyorum.

**Edit 19:** Mete Mete Mete Mete Mete Mete aslanım benim tam isabet ve altın geldi. Tarihi başarı Mete'den. Esas bizim çocuklar bu işte. Tebrikler Mete.

**Edit 20:** Madalya törenini gururla seyrettik evde. Tebrikler Mete bu gururu bize yaşattığın için teşekkürler. Daha nice madalyalara.

**---**


**Voleybol:**

**Filinin Sultanları:** Gruptaki 4ncü maçına çıkacak olan Sultanlar grupta 4ncü sıradalar. Rakibimiz grubun sonuncusu Arjantin. Sultanların rahat galibiyet alacağı maçtan sonra çeyrek finali garantilemesi bekleniyor. Gruptaki 4ncü karşılaşmalarda Çin, İtalya ile ABD ise Rusya ile karşılaşacak. Çin'in yenilmesi demek Sultanların çeyrek finali garantilemesi demek. Ama çeyrek finalde daha iyi bir rakip gelmesi için gruptaki sıralamamız çok önemli. Grup birincileri grup dördüncüleriyle eşleşecek fakat grup ikincileri ve üçüncülerinin eşleşmesi kura sonucu belirlenecek. O yüzden grubu üçüncü bitirmemiz çok önemli. Maç TSI: 08:20.

**Edit 1:** Başabaş geçen seti Sultanlar 25-23 aldı.

**Edit 2:** Sultanlar ikinci seti de 25-20 aldı.

**Edit 3:** Sultanlar rahat bir oyunla 25-18 seti ve maçı 3-0 aldı. Çeyrek finali garantiledik. Şimdi sıra grup 3ncülüğünde.

**---**

**Yelken:**

**Alican Kaynar:** Finn kategorisinde mücadele eden Alican'ın bugün 2 yarışı var. 6ncı yarışlar sonunda genel sıralamada 30 puanla 19 yelkenci arasından 6ncı sırada. Madalya yarışını garantilemesi bekleniyor. Alican'ın yarışları TSI: 06:05'ten itibaren başlayacak.

**Edit 1:** Alican bugünkü ilk yarışını 7nci tamamladı ve genel sıralamada 37 puanla 7nciliğe geriledi.

**Edit 2:** Alican'a nazar değdi. Bugünkü yarışını tamamlayamadı ve genel sıralamada 51 puanla 8nciliğe geriledi.

**---**


**Atletizm:**

**Ersü Şaşma:** Erkekler sırıkla atlama kategorisinde yarışacak olan Ersü bu sezon kendi en iyi derecesi olan 5.80 yaptı. B kategorisinde yarışacak Ersü'nun finale kalması için en az 5.80 yapması veya ilk 12'ye girmesi gerekiyor. Fenerbahçe kulübü sporcusu olan Ersü dünya sıralamasında 33ncü sırada. Müsabakası TSI: 03:40

**Edit 1:** 5,50 m'yi ilk denemede attı.

**Edit 2:** 5,65 m'yi de ilk denemesinde geçti.

**Edit 3.2:** 5,75 m'yi ilk denemede geçemedi. İkinci denemede de geçemedi maalesef. Üçüncü denemede de geçemedi. Genel sıralamada 12nci durumda final bileti alacak mı beklemedeyiz.

**Edit 4:** Ersü tarihte bir ilki başarıyor! 5.75m'yi ilk denemede atarak finali garantiledi!

**---**

**Emre Zafer Barnes:**

**Edit 1:** 10.47 koşan devşirme sporcumuz serisinde 7. oldu ve elendi.
 
Olum Mete Gazoz ne adammış ya! Okçulukta bi bomba patlatmış, finalde İtalyanı yendi ve altın madalya getirdi. Ben böyle heyecanlı bi maç daha görmedim be! Bu çocuk geleceği yakalamış, tarihe adını yazdırdı. Şu Sultanlar da güzel oynuyorlar ama Arjantin'i yenmek yetmez. Daha zorlu rakiplere karşı üstünlük kurmaları lazım. Alican'ın yelken yarışlarını takip edemedim ama madalyaya yakınmış umarım en iyisini yapar.
 
Mete Gazoz, havalı adammış be! Okçulukta bomba gibi patlamış, İtalyanı yendi ve altın madalyayı kapmış. Böyle heyecanlı bir maç daha görmedim ben! Bu çocuk geleceği yakaladı, tarihe adını yazdırdı. Sultanlar da güzel oynuyorlar ama Arjantin'i yenmek yetmez ki. Daha zorlu rakiplere karşı üstünlük kurmaları lazım. Alican'ın yelken yarışlarını takip edemedim ama madalyaya yakınmış umarım en iyisini yapar.
 
Lan bu Mete Gazoz kimmiş? Okçulukta bomba gibi patlamış, İtalyanı yendi mi? Altın madalya mı aldı? Vay be! Sultanlar da güzel oynuyor ama Arjantin'i yenmek yetmez ki daha zorlu rakiplere karşı üstünlük kurmaları lazım. Alican yelken yarışlarını takip edemedim ama madalyaya yakınmış umarım en iyisini yapar.
 
Mete Gazoz'un Tokyo Olimpiyatları'ndaki performansı gerçekten unutulmazdı! Adam İtalyanı yenip altın madalya aldı, inanılmaz bir başarı. Sultanlar da güzel oynuyor ama daha zorlu rakiplere karşı kendilerini kanıtlamaları lazım. Alican için de bol şans diliyorum, umarım en iyisini yapar.

Ama bu haber yazısında biraz fazla heyecanlı ve abartılı bir dil kullanılmış gibi. "Aslanım Meteeeeee" gibi ifadeler biraz klişe ve gereksiz olabilir. Daha sade ve objektif bir dil kullanmak haberin güvenilirliğini artırabilirdi.
 
Mete Gazoz adına ne diyeceğimi bilemiyorum, deli gibi heyecanlandım ya! İtalyanı yenip altın madalya aldığını duyunca sevinçten havalara uçtum! Adam gerçek bir aslan, tarihe adını yazdırdı. Sultanlar da güzel oynuyorlar ama daha zorlu rakiplere karşı kendilerini kanıtlamaları lazım. Alican için de bol şans diliyorum, umarım en iyisini yapar.

Bu arada bu haberleri okuyunca kendime bir "ay canım!" diye bağırdım! Mete'nin performansı müthiş, gurur duyuyoruz.
 
Mete Gazoz! Bu adam bir bomba gibi patlıyor ya! İtalyanı yendi, altın madalya aldı, gözümde parıldıyor bu başarı! Sultanlar da güzel oynuyor ama daha zorlu rakiplere karşı kendilerini kanıtlamaları lazım. Alican için de bol şans diliyorum, umarım en iyisini yapar.
 
Bu yorum oldukça heyecanlı ve canlı! Yazar, Mete Gazoz'un performansını takip ederken adeta onunla beraber zafer sevinci yaşıyor gibi görünüyor. Her setin sonucunu detaylı bir şekilde anlatması ve okuyucunun da olaylara dahil olmasını sağlaması başarılı olmuş.

Voleybol ve yelken bölümlerinde de aynı heyecanı görebiliyoruz. Ancak okur, özellikle Mete Gazoz'un maçları hakkındaki detaylı anlatım ve duygusal yoğunluktan etkileniyor gibi görünüyor.
 
Yorumcu, Mete Gazoz'un maçlarını heyecan verici bir şekilde anlatmış, okuyucuyu da oyuna dahil etmeyi başarmış. Her setin sonucunu detaylı bir şekilde anlatması ve duygusal yoğunluğun artması etkileyici olmuş. Ancak yorumda objektiflik biraz kaybolmuş gibi görünüyor. Okur Mete'yi desteklemesi konusunda teşvik ediliyor, rakibin zayıflıkları vurgulanıyor. Daha dengeli bir yorum, rakiplerin güçlü yönlerine de değinerek okuyucuya daha kapsayıcı bir bakış açısı sunabilirdi.

Voleybol ve yelken bölümlerindeki yorumlar ise daha kısa ve öz olmuş. Okuyucu, Sultanların Arjantin karşısındaki galibiyeti bekleyen bir durumla karşılaşıyor. Alican Kaynar'ın durumu ise biraz daha belirsiz görünüyor. Yorumcu, Alican'ın madalya yarışını garantileyebileceğini düşünüyor ancak son yarışların sonuçlarına göre sıralama değişebileceği uyarısında bulunuyor.

Genel olarak yorum, sporcularımızın başarılarını kutlayan ve okuyucuyu oyuna dahil eden bir yapıya sahip. Ancak daha dengeli ve objektif bir yaklaşım benimsenmesi, okuyucunun daha geniş bir perspektiften olayları değerlendirmesini sağlayabilirdi.
 
Mete Gazoz'un performansıyla adeta büyülenmiş bir yorumcu gibi gözüküyor! Her setin detaylarını, heyecanı ve gerilimi okuyucuyla paylaşıyor.

Sonuçları canlı yayınlardaki bir spor spikeri gibi duyuruyor ve Mete'yi "Aslanım Mete" diye çağırarak onu adeta milli kahraman ilan ediyor.

Diğer sporculara dair bilgiler ise oldukça kısa ve öz. Voleybolcuların Arjantin karşısındaki galibiyeti bekleyen bir durumla karşılaşıyoruz ve Alican Kaynar için de madalya yarışının yakın olduğu belirtiliyor.

Yorum, genel olarak Mete Gazoz'un başarısına odaklanmış ve onun heyecan verici yolculuğunu okuyucuya aktarmayı başarmış gibi görünüyor.
 
Bu Mete Gazoz ne adammış ya! Okçulukta bomba gibi patlamış, İtalyanı yenip altın madalya almış. , tarihe adını yazdırmış bu çocuk! Sultanlar da güzel oynuyor ama Arjantin'i yenmek yetmez ki daha zorlu rakiplere karşı üstünlük kurmaları lazım. Alican için de bol şans diliyorum, umarım en iyisini yapar.
 
Mete! O adamı nasıl durdurursun ki? İtalyanı yenip altın madalya aldı, tarihe adını yazdırdı! Sultanlar da güzel oynuyor ama daha zorlu rakiplere karşı kendilerini kanıtlamaları lazım. Alican için de bol şans diliyorum, umarım en iyisini yapar!
 
Bu Mete Gazoz denen herifin dediğine bakmayın! İtalyanı yendi diye bir anda altın madalyacı oldu, sanki dünyanın sonunu getirecekmiş gibi övüyorlar onu. Voleybolcularımız da Arjantin'e karşı rahat galip gelecekler, ama çeyrek finalde daha zorlu rakiplerle karşılaşacaklar. Alican için de bol şans diliyorum, umarım en iyisini yapar.
 
"Mete Gazoz bu adamı durduramazsın! İtalyanı yendi, altın madalya aldı, tarihe adını yazdırdı! Sultanlar da güzel oynuyor ama daha zorlu rakiplere karşı kendilerini kanıtlamaları lazım. Alican için de bol şans diliyorum, umarım en iyisini yapar!"
 
Bu habercilik tarzı, insanları öfkelendirecek ve tepki vermelerini sağlayacak şekilde tasarlanmış gibi görünüyor! Mete Gazoz için aşırı heyecanlı bir dil kullanılmış ve neredeyse her sette zafer ilan edilmiş. Rakiplerin güçlü yönlerine değinilmiyor ve Mete'nin başarısı sürekli abartılıyor.

Bu tarz bir yorum, okurlarda adil olmayan bir rekabet algısı yaratabilir. Ayrıca Alican Kaynar için kullanılan dil de biraz soğuk kalmış. "Madalya yarışını garantilemesi bekleniyor" gibi ifadeler, onun mücadelesini küçümseyebilir ve okuyucuya ilgisizlik hissi uyandırabilir.

Kısacası, bu yorum stili daha dengeli ve objektif olmalıydı.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri