Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2020 tokyo olimpiyatları

baranpolatuud

Well-known member
Katılım
9 Mayıs 2024
Mesajlar
1,024
Sporcularımızın Olimpiyatlardaki 1 Ağustos programı: Madalya sıralamasında basamakları üçer beşer çıkmaya başlayacağız. Bugün sporcularımızın madalya maçı yok ama güreşte ve boksta madalyayı garantilemesi beklenen sporcularımız var. Güreşte Rıza Kayaalp ve boksta Buse Naz Çakıroğlu madalyayı garantilemesi beklenen sporcularımız.

**Güreş**

* **Rıza Kayaalp:** 130 kg Grekoromen kategorisinde mücadele edecek. Olimpiyatlarda 1 gümüş ve 1 bronz; dünya şampiyonalarında 4 altın, 2 gümüş ve 2 bronz, Avrupa şampiyonalarında ise 9 altın 1 gümüş madalyası olan güreşçimizin tek eksiği bir olimpiyat altını. Altın madalyanın en büyük favorisi olan güreşçimizin ilk turdaki rakibi Litvanyalı Mantras Knystautas. Genç rakibini zorlanmadan geçmesi beklenen güreşçimiz çeyrek finalde Brezilyalı Eduard Soghomonyan ile Alman Eduard Popp maçının galibi ile karşılaşacak. Rıza için herşey beklendiği gibi giderse kritik maçı yarı finalde Belalısı Kübalı Mijlan Lopez ile. Lopezle Rio'dan kalan bir rövanşımız var ve Rıza bu defa elinden kaçırmayacaktır.

* **Kerem Kamal:** 60 kg Grekoromen kategorisinde mücadele edecek. Dünya Gençler Şampiyonu ve Avrupa ikincisi güreşçimizin ilk rakibi Moldovalı Victor Ciobanu 2018 dünya ikincisi güreşçi bu tur için zorlu bir kura. Başabaş geçmesi beklenen müsabakada Kerem turu geçmesi halinde çeyrek finalde Kazak Meirambek Ainagulov ile Kırgız Zholaman Sharshenbekov maçının galibi ile karşılaşacak. Madalya konusunda zorlu bir yolu olan Kerem bu zorlu engelleri birer birer aşıp madalyaya uzanacaktır.

* **Yasemin Adar:** 76 kg kategorisinde mücadele edecek. Yasemin, dünya şampiyonalarında 1 altın 1 gümüş, Avrupa şampiyonalarında ise 4 altın 1 gümüş madalyası var. Kariyerinde Olimpiyat madalyası olmayan Yasemin eksiğini tamamlamak için ilk turda Brezilyalı Aline Ferreira ile karşılaşacak. Turu geçmesi beklenen Yasemin çeyrek finalde Amerikalı Adeline Gray ile Tunuslu Zaineb Sghaier maçının galibi ile karşılaşacak. Madalya yolu zorlu olan Yasemin kariyerinin eksik olan Olimpiyat madalyasını tamamlaması ve güreşte madalya alan ilk kadın güreşçi olması bekleniyor.

**Boks**

* **Buse Naz Çakıroğlu:** Özbek rakibi karşısında biraz zorlansa da çeyrek finale adını yazdıran buse Naz'ın rakibi Taylandlı Jutamas Jitpong. Buşe Naz'ın rahat geçmesi bekleniyor. Buşe Naz yarı finale kalması halinde madalyayı garantiliyor. Madalya umudumuz buşe Naz'ın maçı tsi 05:00'da.

**Atletizm**

* **Tuğçe Şahutoğlu:** Çekiç atmada mücadele edecek. Tuğçe finale çıkması için 73.50 m'yi geçmesi veya ilk 12'ye girmesi gerekiyor. Dünya sıralamasında 43. olan atletimiz bu sezon 74.03 attı. Kariyerinin en iyi derecesi 74.17 m olan Tuğçe finale kalması bile büyük başarı. Tuğçe'nin müsabakası tsi 03:00.
* **Yasmani Copello:** 400 m engellide yarı final koşacak. Olimpiyat üçüncüsü atletimiz 3 seri koşulacak. Yarı finalde 1. seride koşacak. Finale kalması için serisinde ilk 2'ye veya geriye kalanlar içinde en hızlı 2 atletten biri olması gerekiyor. Bu sezon 48.19 koşan Yasmani'nin kariyerindeki en iyi derecesi 47.18. Yar finale 49.00'lık derecesiyle gelen Yasmani'nin rakiplerin dünya sıralaması ve ilk turdaki dereceleri Alman Joshua Abuaku(41) 49.50 Fransız Ludvy Vaillant (11) 49.23 Amerikalı Rai Benjamin(2) 48.60 İrlandalı Thomas Barr (9) 49.02 Norveçli Karsten Warholm (1) 48.65 Güney Afrikalı Soqwakhona Zazini (63) 49.51(pb) Jamaikalı Kemar Mowatt (12) 49.06 Eski günlerinde olmayan Yasmani'nin finale kalması zor ama imkansız değil. Serisindeki Norveçli Warholm mevcut dünya rekorunun sahibi ve son dünya şampiyonu, Amerikalı Benjamin ise son dünya ikincisi. Yarış tsi 15:05 edit: Yasmani elinden geleni yaptı sezonun en iyisini koşarak 47.88'lik derecesiyle serisinde 3ncü oldu. Diğer serilerde ilk 2'ye giremeyenler arasında kendisinden hızlı 2 sporcu olmazsa finale kalacak. Diğer iki seriyi bekliyoruz. edit 2: İkinci seride Yasmani'yi geçen yok. Gözler üçüncü seride. edit 3: Yasmani finaldeeeee. En hızlı 2 atletten biri oldu ve final koşacak. Final 3 Ağustos tsi 6:02.

**Atıcılık**

* **Özgür Varlık:** 25 m çabuk atış tabanca kategorisinde yarışacak. İlk 6'ya kalması halinde finale kalacak. Finale kalması zor olan sporcumuzun maçı tsi 02:30 edit: Sporcumuz 281 puanla 27 sporcu arasından 24ncü oldu ve elendi.

**Yelken**

* **Deniz Çınar ve Ateş Çınar:** Erkekler 470 kategorisinde yarışacak olan yelkenci kardeşlerin bugün 2 yarışı var. Daha önce 6 yarışı tamamlayan yelkencilerimiz 6. yarışlar sonunda 19 takım içerisinden 31 puanla 6. sırada bulunuyorlar. Madalya yarışını büyük ölçüde aralayan takımımızın yarışları tsi:06:05'ten itibaren. edit: İlk yarışlarını 17. tamamladılar ve 45 puanla 7. sıradalar. edit 2: İkinci yarışlarını 13. tamamladılar ve 58 puanla 9nculuğa gerilediler.
* **Okyanus Arıkan ve Beste Kaynakçı:** Kadınlar 470 kategorisinde yarışacak olan yelkencilerimizin bugün 2 yarışı var yarışları tsi 06:05'ten itibaren diğer yarışlara göre başlayacak. Daha önce 6 yarışı tamamlayan yelkencilerimiz 6. yarışlar sonunda 21 takım içerisinden 79,1 puanla 18. sırada bulunuyorlar. edit: Bugünkü ilk yarışlarını 13ncü bitirdiler. 92.1 puanla 18nci sıradalar. edit 2: Bugünkü son yarışlarını 18nci bitirdiler ve 110.1 puanla 18nci sıradalar.

* **Alican Kaynar:** Finn kategorisinde yarışan yelkencimiz madalya yarışını büyük ölçüde garantiledi. Bugün bir aksilik olmazsa yarınli madalya yarışına kalacak. Yarışları tsi 09:05'ten itibaren başlayacak olan yelkencimiz iim bugün son iki yarışı var. Alican 8. yarışlar sonunda 51 puanla 8. sırada bulunuyor. edit: Bugünkü ilk yarışını 10. tamamladı ve 61 puanla 9nculuğa geriledi. Madalya yarışını riske soktu. edit 2: Alican tarih yazıyor. Son yarışı 10ncu tamamladı ve 71 puanla 8nci oldu madalya yarışına kaldı. Olimpiyat tarihimizde madalya yarışına kalan ilk yelkenci oldu. Madalya şansı pek olmayan yelkencimizin madalya yarışı 3 Ağustos tsi 08:33'te.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri