Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2021 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2021 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 11-18 Nisan 2021 tarihleri arasında Türkiye'de gerçekleştirilen yol bisikleti etap yarışıdır. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 56. sürümüdür. Yarış daha önce 2019 yılına kadar UCI Dünya Turu'nun bir parçasıydı, ancak 2020'de bir alt seviyeye düştü. Bu sürüm, 2020 sürümü COVID-19 salgını nedeniyle iptal edildiğinden bu yana yarışın UCI ProSeries ve UCI Avrupa Turu takvimlerindeki 2.Pro etkinlik olarak ilk yarışması oldu. 8 Etaptan oluşan yarışı genel klasmanda takımından İspanyol bisikletçi José Manuel Díaz kazandı. Puan klasmanını takımından Belçikalı Jasper Philipsen, dağlar klasmanını takımından Ukraynalı Vitaliy Buts, Türkiye Güzellikleri sprint klasmanını takımından Ivar Slik kazandı. Aynı zamanda İngiliz Mark Cavendish toplamda 4 etap galibiyeti ile en fazla etap kazanan bisikletçi oldu. Takımlar Üç UCI WorldTeams, on dört UCI ProTeams ve sekiz UCI Continental takımı yarışa katıldılar. UCI ProTeam başlangıçta yarışa davet edilmişti, ancak bisikletçilerinden birinin pozitif anti-doping testi almasının ardından yarıştan kendi kendilerine çekildiler. , ve takımları izin verilen maksimum bisikletçi sayısı olan yedi bisikletçi yerine, altı bisikletçiyle yarışa katıldılar. Yarış devam ederken takımından bir bisikletçinin COVID-19 testinin pozitif sonuç vermesinin ardından takım hâlinde yarıştan çekildiler. Aynı sebeple son etap öncesinde takımı da yarıştan çekildi. 171 bisikletçinin başladığı yarışı, 139 bisikletçi bitirebildi. UCI WorldTeams UCI ProTeams UCI Kıta Takımları Rota 2019'da altı etaptan oluşan yarışın, 2021 sürümü sekiz etaptan ve sekiz gün boyunca 'den oluşmaktaydı. İlk etap orijinal rota boyunca yoğun kar yağışı nedeniyle değiştirildi, toplam mesafe 'ye kısaldı. Etaplar 1. Etap 11 Nisan 2021- Konya-Konya, 2. Etap 12 Nisan 2021- Konya-Konya, 3. Etap 13 Nisan 2021- Beyşehir'den Alanya'ya, 4. Etap 14 Nisan 2021- Alanya'dan Kemer'e, 5. Etap 15 Nisan 2021- Kemer'den Elmalı'ya, 6. Etap 16 Nisan 2021- Fethiye - Marmaris, 7. Etap 17 Nisan 2021- Marmaris'ten Turgutreis'e, 8. Etap 18 Nisan 2021- Bodrum - Kuşadası, Klasman liderliği tablosu Final klasman sıralamaları Genel klasman Puan klasmanı Dağlar klasmanı Türkiye Güzellikleri sprint klasmanı Takım klasmanı Kaynakça Dış bağlantılar Kategori:2021'de Türkiye'de spor Kategori:2021 UCI Avrupa Turu Kategori:2021 UCI ProSeries Kategori:Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri