Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2021 Nijer sınır saldırıları

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2 Ocak 2021'de Nijer'in Mali ile olan batı sınırında çok sayıda saldırı düzenlendi. Saldırılarda 100 kişi öldü, 75 kişi ise yaralandı. Arka plan Nijer'de son yıllarda birkaç saldırı meydana gelirken, 70'ten fazla sivilin öldüğü tek günlük toplu katliamlar nadirdir ve bu olay, Boko Haram isyanından bu yana ülkedeki sivillere karşı en ölümcül olay olarak işaretlenmiştir. Nijer'de sivillere yönelik son en büyük saldırı, 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan 12 Aralık 2020 Toumour saldırısıydı. Hem Aralık 2020 hem de Ocak 2021 saldırıları Nijer'in yerel ve bölge seçimlerinde gerçekleştirildi. Bu saldırının aynı gün Cezayir'de meydana gelen silahlı çatışmada iki asker, Mali'de meydana gelen bombalı saldırıda iki Fransız askeri hayatını kaybetti. Saldırılar Tchombangou ve Zaroumdareye adlı iki köyde meydana gelen saldırılarda 79 kişi öldü ve 20 kişi yaralandı. Ölenlerin 49'u Tchombangou'da ve 30'u Zaroumdareye'deydi. Saldırıdan bir gün sonra, 21 kişi daha ölü bulundu ve toplam ölü sayısı 100'e çıktı. Nijer hükûmeti saldırıların ardından sınıra asker sevk etti ve olay hükûmet yetkilileri tarafından doğrulandı. Saldırganlar, Mali'den sınırı geçerken köylere gelen militanlar; ancak saldırıları tam olarak yapan terör örgütü şu ana kadar belli değil. Katliamdan önce bölgede görülen iki militan yerel köyler tarafından öldürüldü. Ülke içişleri bakanından yapılan açıklamaya göre, bu saldırıların bu cinayetlere misilleme teşkil ettiğinden şüpheleniliyor. Kaynakça Kategori:2021'de Nijer
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri