Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2022 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2022 FIVB Voleybol Kadınlar Dünya Şampiyonası, Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) üyesi ülkelerin büyük kadın millî takımları ile bu etkinlik için ikili ev sahibi olarak seçilen Hollanda ve Polonya'nın mücadele edeceği FIVB Voleybol Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın 19. etabı olacaktır. Ev sahibi seçimi Uluslararası Voleybol Federasyonu, 19 Ocak 2019'da Hollanda ve Polonya'nın turnuvaya ortak ev sahipliği yapacağını duyurdu. Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası tarihinde ilk defa iki ülke ev sahipliği için seçilmiş oldu. Elemeler Katılan takımlar Salonlar Turnuva düzeni İlk tur İlk turda 24 takım, round-robin sisteminde oynayan altı takımdan oluşan dört gruba ayrılır. Her gruptan ilk dörde giren takımlar ikinci tura yükselir. İkinci tur İkinci turda, 16 takım sekizer takımdan oluşan iki gruba ayrılır (ilk tur A ve D gruplarının en iyi takımları bir grupta, B ve C gruplarının en iyi takımları diğer grupta yer alır). Her grupta bir kez daha round-robin sistemi kullanılır, aynı ilk tur grubundan gelen takımlar (dolayısıyla daha önce birbirleriyle oynamış olan) sadece farklı bir ilk tur grubundan gelen rakipleriyle oynarlar. İkinci tur sıralamasında her takımın birinci ve ikinci turlarda aldığı puanlar dikkate alınır. Her grubun en iyi dört takımı final turuna katılacaktır. Final turu Her grubun en iyi dört takımı çeyrek finalde oynar. Kazananlar yarı finale yükselir. Yarı final maçlarının galipleri dünya şampiyonluğu unvanı için yarışmaya hak kazanır. Kaybedenler üçüncülük maçında birbirleriyle karşılaşırlar. Grup sıralama kuralları Kazanılan maçlar Puanlar Set oranları Puan oranları Eğer eşitlik puan sırasına göre devam ederse, berabere kalan takımlar arasında oynanan maçı kazanan takım daha avantajlıdır. Eşitlik, üç veya daha fazla takım arasında olduğunda, bu takımlar sadece söz konusu takımları içeren maçları dikkate alarak sıralanır. 3-0 veya 3-1 ile kazanılan maç: kazanan için 3 puan, kaybeden için 0 puan 3-2 kazanılan maç: kazanan için 2 puan, kaybeden için 1 puan Hükmen mağlup sayılan maç: kazanan için 3 puan, kaybeden için 0 puan (0-25, 0-25, 0-25) İlk tur İlk 4 sırada yer alan takımlar ikinci tura yükselecektir. Grup A Grup B Grup C Grup D İkinci tur İlk 4 sıradaki takımlar final turuna yükselecek. Grup E Grup F Final turu Çeyrek finaller Yarı finaller Üçüncülük maçı Final Final sıralaması Ödüller En Değerli Oyuncu En İyi Pasör En İyi Smaçörler En İyi Pasör Çaprazı En İyi Orta Oyuncular En İyi Libero Ayrıca bakınız 2022 Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası Kaynakça Dış bağlantılar FIVB Resmî site Resmî site Kategori:2022'de kadın voleybolu Kategori:Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri