Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2022 EFL Cup Finali

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2022 EFL Cup Finali veya sponsorluk anlaşması gereğince 2022 Carabao Cup Finali, 2021-22 EFL Cup şampiyonunu belirlemek için oynanan maçtır. 27 Şubat 2022'de Londra'daki Wembley Stadyumu'nda, Chelsea ile Liverpool arasında gerçekleştirildi. Normal ve uzatma süresi 0-0 berabere biten maçın penaltı vuruşlarını 11-10 kazanan Liverpool, şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. Bu sonuçla kulüp, on üçüncü EFL Cup finalinden dokuzuncu kez şampiyonlukla ayrıldı ve statü gereğince, 2022-23 UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması durumunda 2022-23 UEFA Avrupa Ligi'ne ikinci eleme turundan katılmaya hak kazandı. Liverpool ayrıca, kupada en çok şampiyonluk yaşayan kulüp hâline geldi. Chelsea ise oynadığı dokuzuncu EFL Cup finalinden dördüncü kez mağlubiyetle ayrılmıştı. Maçın adamı niteliğindeki Alan Hardaker Ödülü'nün sahibi ise Virgil van Dijk olarak belirlendi. Finale giden yol Chelsea Premier League takımlarından Avrupa kupalarına katılanların 3. turdan katıldığı turnuvaya Chelsea de aynı şekilde katıldı. İlk maçları yine Premier Lig'den katılan Aston Villa'ya karşı kendi evlerindeydi. Stamford Bridge'deki maçta Chelsea'nin golünü Reece James kaydetti. 1-1 biten maçı Chelsea penaltılarda 4-3 almayı başardı. ISonraki tur yine Premier Lig ekiplerinden Southampton ile eşleşen Chelsea, Stamford Bridge'de oynanan maçın normal süresini ve uzatmasını 1-1 bitirdi. Chelsea'nin tek golü Kai Havertz'den geldi. Maçı penaltılarda 4-3 ile Chelsea kazandı. Çeyrek finalde yine Premier Lig takımı olan Brentford ile eşleştiler. Brentford Halk Stadyumu'ndaki maçta Chelsea 2-0'lık skorla galibiyeti elde etti. Gollerden biri Pontus Jansson tarafından kendi kalesine ve Jorginho'dan penaltı olarak geldi. İki ayaklı yarı final için Chelsea Premier League ekiplerinden Tottenham Hotspur ile eşleşti. Stamford Bridge'de oynanan ilk maçı 2-0 kazanan Chelsea -Goller: Havertz, Ben Davies (Kendi kalesine)-, rövanş maçında Tottenham Hotspur Stadyumu'nda 1-0 kazandı -Gol: Antonio Rüdiger- ve toplamda 3-0 galibiyetiyle finale uzanmış oldu. Liverpool Liverpool'da Chelsea gibi UEFA müsabakalarına katılan Premier League ekiplerinden olarak turnuvaya 3. turdan başladı. İlk maçları deplasmanda Premier League takımı olan Norwich City ile Carrow Road'da oynandı, Chelsea Takumi Minamino'nun iki golü ve Divock Origi'nin tek golü ile 3-0 kazandı.Norwich City orta sahası Christos Tzolis devre arası öncesinde penaltı kaçırdı. Ayrıntılar Notlar Kaynakça Kategori:EFL Cup finalleri Efl Efl Kategori:Wembley Stadyumu'nda olaylar Kategori:Chelsea FC maçları Kategori:Liverpool FC maçları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri