Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2022 FA Cup Finali

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2022 FA Cup Finali, 14 Mayıs 2022'de İngiltere'nin Londra kentindeki Wembley Stadyumu'nda oynanan bir futbol maçıdır. Chelsea ve Liverpool, tıpkı 2022 EFL Cup Finalinde olduğu gibi finalistlerdi. Bu, aynı takımların, 1993 yılında Arsenal ve Sheffield Wednesday FC'den bu yana aynı sezonun hem EFL Cup Finalinde hem de FA Cup Finalinde iki kez karşılaşacakları ilk finaldi. Futbol Federasyonu (FA) tarafından düzenlenen bu karşılaşma, Football Association Challenge Cup'ın (FA Cup) 141. finali idi. Maç aynı zamanda 1872'de oynanan ilk FA Cup Finalinin 150. yıl dönümüne işaret ediyor. Kazanan Liverpool'un 2021-22 Premier Lig'deki konumlarına göre Şampiyonlar Ligi'ne katılma garantisi olduğundan, 2022-23 UEFA Avrupa Ligi pozisyonu altıncı Premier Lig takımına gidecek. 2022-23 UEFA Avrupa Ligi. Ayrıca 2022 FA Community Shield'de Manchester City'ye karşı ya şampiyon olarak - ki bu durumda Man City ikinci olarak katılacaktır - ya da Man City lig şampiyonluğunu kazanırsa Kupa Galipleri olarak yarışacaklar. Finale giden yol Chelsea Premier Lig takımı olarak Chelsea, yarışmaya üçüncü turda girdi. Chesterfield'ı evinde üçüncü turda yendiler. Dördüncü turda evlerinde Plymouth Argyle'ı yendiler. Luton'u beşinci rauntta deplasmanda yendiler. Çeyrek finalde Riverside Stadyumu'nda Middlesbrough'u mağlup ettiler. Tarafsız Wembley Stadyumu'nda Chelsea, yarı finalde Crystal Palace'ı mağlup etti. Liverpool Premier Lig takımı olarak Liverpool, yarışmaya üçüncü turda girdi. Üçüncü turda kendi stadyumları olan Anfield'da Shrewsbury Town'u yendiler. Dördüncü turda Cardiff City'yi 3-1 mağlup ettiler. Beşinci turda Norwich City'yi kendi evlerinde de yendiler. Çeyrek finalde City Ground'da Nottingham Forest'ı deplasmanda yendiler. Yarı finalde ise Wembley Stadyumu'nda Manchester City'yi yendiler. Maç Öncesi Bu, Chelsea'nin 2-1 kazandığı 2012'de bir FA Cup finalinde tarafların ikinci karşılaşmasıydı. Ayrıca diğer dört şampiyonluk maçında karşılaştılar; 2005 ve 2022 Lig Kupası finalleri, 2006 FA Community Shield ve 2019 UEFA Süper Kupası ; Chelsea 2005 toplantısını kazandı ve Liverpool diğer üçünü kazandı. İki takım sezonun başlarında 2022 EFL Kupası Finalinde karşılaşmıştı ve Liverpool penaltılarla kazandı. Maç Detaylar İstatistikler Notlar Kaynakça Kategori:Futbol penaltı atışları Kategori:2022'de Londra'daki spor etkinlikleri Kategori:Wembley Stadyumu'nda olaylar Kategori:Liverpool FC maçları Kategori:Chelsea FC maçları Kategori:FA Cup finalleri Kategori:2022'de İngiltere'de futbol
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri