Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2022 Macaristan parlamento seçimleri

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Macaristan'da Ulusal Meclis'i seçmek için 3 Nisan 2022'de parlamento seçimleri yapıldı. Macaristan'ın mevcut başbakanı Viktor Orbán 3 Nisan gecesi zaferini ilan etti ve kısmi sonuçlar partisi aşırı sağcı Fidesz'in büyük bir farkla seçimi kazandığı ortaya çıktı. İlk sonuçların ardından taraftarlarına seslenen Orban, "O kadar büyük bir zafer kazandık ki, aydan bile görülebilir, Brüksel'den de kesinlikle görebilirsiniz" dedi. Muhalefet lideri Peter Marki-Zay, Orban'ın konuşmasından kısa bir süre sonra yenilgiyi kabul etti. Reuters seçim sonucunu "ezici bir zafer" olarak nitelendirdi. Seçim sonuçlarının önceki yıllara oranla daha az bir oy farkı olacağı tahmin ediliyordu, Fidesz anketlerde hala 5-6 puan öndeydi. Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı seçimlerde olası bir hileyi önlemek için bir izleme heyeti görevlendirdi. Orbán üst üste dördüncü kez seçilirken, ilk sonuçlar partisi Fidesz'in anketlerde beklenenden daha fazla oy aldığı, meclisteki 3'te 2 çoğunluğunu eline geçirdiği ve 199 sandalyeli Parlamento'nun 135 sandalyesini kontrol ettiği gösterdi. Ana muhalefet Herkes İçin Macaristan Hareketi 57, Vatan Hareketi ise 6 sandalye kazandı. Kaynakça Kategori:Macaristan'da seçimler Kategori:2022'de siyaset Parlamento seçimleri
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri