Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2022 Miami Grand Prix

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2022 Miami Grand Prix (resmi olarak Formula 1 Crypto.com Miami Grand Prix 2022 olarak bilinir), 8 Mayıs 2022'de Florida, ABD'nin Miami Gardens kentindeki Miami Uluslararası Otodromu'nda düzenlenen bir Formula 1 motor yarışıydı. Bu, Miami Grand Prix'in ilk versiyonu ve 2022 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın beşinci turuydu. Yarış, Max Verstappen'in birinci olduğu, şampiyona lideri ve pol pozisyonu sahibi Charles Leclerc'in ikinci, takım arkadaşı Carlos Sainz Jr.'ın da üçüncü olduğu bir yarıştı. Verstappen ayrıca en hızlı turu da kaydetti. Yarış Yarış, 8 Mayıs'ta saat 15:30'da başladı ve 57 tur sürdü. Sırasıyla 10. ve 13. sırada seansı tamamlayan Stroll ve Vettel, yakıt sıcaklığı sorunu nedeniyle pit yolundan yarışa başladılar. Başlangıçta ilk virajda Verstappen, Sainz'i geçerek ikinci sıraya yerleşti ve Leclerc'e yakınlaştı. Leclerc orta bileşik lastiklerle mücadele ederken, Verstappen 9. turda liderliği ele geçirdi. Yarış 41. turda Norris'in arka sağ lastiği Gasly'nin ön sol lastiğiyle temas ettiğinde kesintiye uğradı ve sanal güvenlik aracı devreye girdi, ardından beş tur boyunca güvenlik aracı kullanıldı. Yeniden başlama sırasında Verstappen, Leclerc tarafından baskı altına alındı, ancak liderliği koruyarak yarışı kazandı. 52. turda, Verstappen'in takım arkadaşı Pérez, Sainz'i birinci virajda geçmeye çalıştı ancak hata yaptı ve kaydı. Vettel ve Schumacher 53. turda çarpıştı, ancak herhangi bir işlem yapılmadı. Leclerc ve Sainz sırasıyla ikinci ve üçüncü olurken, geçici olarak motor sorunları yaşayan Pérez ve Russell ilk beşe girdi. Yarıştan sonra, Alonso'ya iki ayrı beş saniyelik ceza verildi ve puan sıralamasında ilk 10'dan düşürüldü, bunun sonucunda Stroll 10. sıraya yükseldi. Magnussen, yeniden başlama sonrası Stroll ile iki ayrı olay yaşadı ve son turda yarışı terk etti. Yarış mesafesinin %90'ından fazlasını tamamladığı için 16. olarak sınıflandırıldı. Yarış Sıralaması Kaynakça Kategori:2022 Formula 1 yarışları
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri