Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2022 Nobel Barış Ödülleri

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2022 Nobel Barış Ödülü, insan haklarını ve sivil özgürlüğü savunan bir kişi ve iki kuruluşa ortaklaşa verildi. Alıcılar Belaruslu aktivist Ales Bialiatski (1962 doğumlu), Rus insan hakları örgütü Memorial (1989'da kuruldu) ve Ukraynalı insan hakları örgütü Sivil Özgürlükler Merkezi (2007'de kuruldu) dir. Norveç Nobel Komitesi tarafından verilen alıntılar şunlardı: "Barış ödülünü, kendi ülkelerinde sivil toplumu temsil eden kişiler kazanmıştır. Onlar, yıllar boyunca, eleştiri gücünü yücelttiler ve temel vatandaşlık haklarını korudular. Onlar, savaş suçlarını, insan hakları ihlallerini ve gücün kötüye kullanımını belgelemek için sıra dışı bir çaba gösterdiler. Onlar, birlikte, sivil toplumun barış ve demokrasi için önemini göstermektedirler. Tepkiler Ukrayna'da, Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya'dan örgütlere verilen ortak ödül, gazeteciler tarafından Rus milliyetçisi " üç kardeş insan " klişesini desteklediği iddiasıyla eleştirildi. Komitenin tercih olarak ödülü Rusya ve Ukrayna savaş halindeyken (Belarus'un Rus ordusuna lojistik destek vermesiyle) vermesi de eleştirildi. Sivil Özgürlükler Merkezi'ne göre (8 Ekim 2022'de düzenlenen bir basın toplantısında) "Bu ödül hiçbir şekilde kardeş milletler hakkında eski bir anlatı gibi gelmemeli" ama "bu hikaye ortak kötülüğe karşı direnişle ilgili." Basın toplantısı sırasında ne Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy ne de başka bir (Ukrayna) hükûmet yetkilisi Sivil Özgürlükler Merkezi'ni Nobel Ödülü'nü kazandığı için tebrik etmemişti. Adaylar Nobel Komitesi'ne göre, 2022 Nobel Barış Ödülü için 251'i kişi ve 92 kuruluş olmak üzere 343 aday vardı ve tarihte kaydedilen en yüksek ikinci sayı oldu. Kaynakça Kategori:Nobel Barış Ödülü
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri