Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2022 Şiraz saldırısı

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2022 Şiraz saldırısı, 26 Ekim 2022'de İran'ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi'ne düzenlenmiş silahlı saldırıdır. Bu olayda 15 kişi öldü ve 40 kişi de yaralandı. 2 çocuk ile bir kadın da hayatını kaybedenler arasındaydı. IŞİD saldırının sorumluluğunu üstlendi. Bu olay bir "terör saldırısı" olarak nitelendirilmiştir. Bu saldırı 26 Ekim 2022 tarihinde saat 17:42’de ortaya çıktı. Saldırı sırasında 3 terörist türbedeki ziyaretçilere ateş açtı. Güvenlik yetkilileri, bir teröristi tutukladı. küçükresim|upright=0.91|Yaralanan bir çocuk Tepkiler Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği bu olayı bir "terör saldırısı" olarak nitelendi. Ayrıca Irak'ın Başbakanı, Muhammed Şiya es-Sudani, Ürdün Dışişleri Bakanı, Ayman Safadi, Türkiye Dışişleri Bakanı, Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanlığı, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Bisera Turkovic, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Umman Dışişleri Bakanı, Venezuela Dışişleri Bakanlığı, Çin Dışişleri Bakanlığı ve Bahreyn El-Vifak Derneği İran'daki terör saldırısını kınadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de İran Cumhubaşkanına bu terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi. Kaç gün sonra Şah Çerağ Türbesi’ne düzenlenen silahlı saldırının ikinci faili tutuklandı. Ayrıca İran İstihbarat Bakanlığı bu terör saldırısıyla bağlantılı 6 kişinin yakalandığını haber verdi. Haber kaynaklarına göre teröristler yabancı uyrukludur. İran İstihbarat Bakanlığı'na göre, İran içindeki bu olayı yöneten ve koordine eden ana unsuru, Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşı, Şiraz'daki operasyon sahnesinin destek unsuru Afganistan vatandaşı ve saldırgan kişi Tacikistan vatandaşıdır. Olayın peşinde Fars eyaletinde, 3 günlük yas ilan edildi. İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, saldırı sonrası açıklama yaptı ve terör saldırısı kesinlikle cevapsız kalmayacağını söyledi. İran halkı cuma namazı sonrası ülke genelinde Şah Çerağ Türbesi'ne yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını kınamak için protesto etti. İran'da, bu olayda hayatını kaybedenlere «şehit» lakabı verildi. Şehitlerin cenaze töreni İran'ın farklı şehirlerinde düzenlendi. Saldırıyla bağlantılı 42 terörist yakalandı. Galeri Ayrıca bakınız 2023 Şiraz saldırısı Irak ve Şam İslam Devleti 2017 Tahran saldırıları 2018 Ahvaz saldırısı Şah Çerağ Şiraz Fars (eyalet) Dış bağlantılar Şiraz'da Şah Çerağ türbesine yapılan saldırının güvenlik kamerası görüntüleri Şiraz'daki cenaze töreninden fotoğraflar İran'daki terör saldırısından görüntüler Kaynakça Kategori:İran'da suç Kategori:2022'de İran Kategori:İran'daki katliamlar Kategori:Irak ve Şam İslam Devleti tarafından düzenlenen saldırılar Kategori:İran'daki bombalı saldırılar Kategori:İran'daki patlamalar Kategori:2020'lerdeki patlamalar Kategori:2022'deki patlamalar Kategori:Camilere saldırılar Kategori:Şii müslümanlara yönelik şiddet Kategori:Şii camilerine gerçekleştirilen saldırılar Kategori:İran'daki silahlı saldırılar
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri