Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2023 Formula 2 sezonu

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
2023 FIA Formula 2 Şampiyonası, Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) tarafından onaylanmış, Formula 2 arabaları için bir motor yarışları şampiyonasıdır. Şampiyona, Formula 2 yarışlarının elli altıncı sezonu ve FIA Formula 2 Şampiyonası takma adı altında yürütülen altıncı sezondur. FIA Global Pathway'de formula yarışının ikinci aşaması olarak hizmet veren açık tekerlekli bir yarış kategorisidir. F2, 2023 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası'nı desteklemek için yapılıyor. Şampiyona özel bir seri olduğundan, şampiyonada yarışan tüm takımlar ve sürücüler aynı araç olan Dallara F2 2018'i kullanıyor. Giriş Takım değişiklikleri 2021 yılında kurulan Alman PHM Racing 2022 yılında BAE Formula 4 Şampiyonası, ADAC Formula 4 ve İtalya Formula 4 Şampiyonası'nda yarıştıktan sonra Charouz Racing System'in Formula 2 ve Formula 3 girişini ve varlıklarını devralarak ancak Çek Charouz şirketle işbirliği içinde PHM Racing by Charouz adı altında yarışlara katılacak. Sürücü değişiklikleri Dennis Hauger, 2022 sezonunu bitirdikten sonra Prema Racing'den ayrılacak ve 2022 şampiyonu olan ve seriden ayrılacak olan Felipe Drugovich'in yerine MP Motorsport'a katılacak. Prema Racing'te Hauger'ın koltuğu, 2022 FIA Formula 3'ü üçüncü bitiren Ferrari Sürücü Akademisi üyesi Oliver Bearman tarafından doldurulacak. Bearman'ın takım arkadaşı ise ART Grand Prix takımı ile 2022 Formula 2'yi dokuzunsu sırada bitiren Frederik Vesti olacak. Enzo Fittipaldi, 2022 sezon sonunda Charouz Racing System'den ayrılacak ve Red Bull programı ile Carlin'e katılacak. Logan Sargeant, 2022'yi dördüncü sırada bitirerek F1'de yarışması için gerekli süper lisans puanlarını aldı ve 2023'te Williams ile Formula 1'de yarışacak. DAMS, 2023 için ilk sürücüsünü Arthur Leclerc olarak açıkladı. 2022 sezonunda DAMS ile yarışan çaylak pilot Ayumu Iwasa, koltuğunu koruyarak 2023'te de DAMS ile yarışacak. Trident, 2022 takımlar şampiyonu MP Motorsport ile sürücüler şampiyonasında 14. olan Clément Novalak ile 2023 sezonu için anlaştı. Campos Racing, Ralph Boshung'un takım arkadaşı olarak 2022'de Formula 3'te yarışan Kush Maini ile anlaştı. Virtuosi Racing, 2023 sezonu için Jack Doohan ve Amaury Cordeel ile anlaştı. Yarış takvimi Takvim değişiklikleri FIA Formula 2 şampiyonasının ilk kez Avustralya'da Albert Park Pisti'nde yapılması planlanıyor. Pist Paul Ricard, 2023'te Fransa Grand Prix'sinin yapılmaması nedeniyle takvimde yer almayacak. Yönetmelik değişiklikleri Teknik düzenlemeler Formula 2 ve Formula 3, 2023'te %55 sürdürülebilir yakıtla çalışacak. Şampiyonanın, karbon ayak izini azaltmak amacıyla %100 sürdürülebilir yakıt kullanımını planladığı 2027 sezonuna kadar kademeli olarak sürdürülebilir yakıtın kullanım artışı planlanıyor. Kaynakça Kategori:2023'te motor sporları Kategori:Formula 2
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri