Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

2023 Fransa Açık - Tek erkekler

bullvar_katip

Administrator
Katılım
21 Mayıs 2024
Mesajlar
532,105
Novak Đoković finalde Casper Ruud'u 7-6, 6-3, 7-5 mağlup ederek 2023 Fransa Açık'ta tek erkekler tenis şampiyonluğunu kazandı. Bu onun üçüncü Fransa Açık zaferi ve daha önce Rafael Nadal ile birlikte sahip olduğu rekoru geçerek toplamda 23. tek erkekler şampiyonluğu oldu. Bu zaferle Đoković, kariyerinde tüm Grand Slam turnuvalarını en az üç kez kazanan ilk isim olurken, 36 yıl 20 günlük yaşıyla da en yaşlı Fransa Açık şampiyonu unvanını elde etti. Rafael Nadal turnuvanın son şampiyonuydu ancak sol kalçasındaki sakatlık nedeniyle turnuvadan çekildi. Böylece 14 kez şampiyon olan İspanyol oyuncu 2005'teki ilk turnuvasından bu yana ilk kez turnuvayı kaçırmış oldu. Çekilmesiyle birlikte Nadal, 2003 yılından bu yana ilk kez ATP sıralamasında ilk 100'ün dışına düştü. Đoković şampiyonluğu kazanarak dünya tekler sıralamasında 1 numarayı Carlos Alcaraz'dan geri aldı. Daniil Medvedev ve Stefanos Çiçipas da turnuvanın başında en üst sıra için çekişiyordu. Medvedev'in ilk turda Thiago Seyboth Wild'e kaybetmesi, 2000 yılından bu yana ilk kez iki numaralı seribaşının (o zamanki ikinci seribaşı olan Pete Sampras) ilk turda kaybetmesi anlamına geliyordu. Seribaşları Eşleşmeler Finaller Üst yarı Bölüm 1 Bölüm 2 Bölüm 3 Bölüm 4 Alt yarı Bölüm 5 Bölüm 6 Bölüm 7 Bölüm 8 Seribaşı oyuncular Aşağıda seribaşı oyuncular yer almaktadır. Sıralamalar 22 Mayıs 2023 itibarıyla ATP sıralamalarına dayanmaktadır. Sıralamalar ve önceki puanlar 29 Mayıs 2023 tarihlidir. Turnuva bu yıl bir hafta sonra gerçekleştiği için, oyuncular 2022 Fransa Açık'ın yanı sıra 6 Haziran 2022 haftasında gerçekleşen turnuvalardan ('s-Hertogenbosch, Stuttgart ve 2022 ATP Challenger Tour turnuvaları) puanlarını savunuyorlar. 2022 Fransa Açık'tan alınan puanlar "Savunulan puanlar" sütununda ilk sırada listelenmiştir. † Oyuncu 2022'de ana tabloya katılmaya hak kazanamadı ancak bir ATP Challenger Tour etkinliğinden (Little Rock) aldığı puanları savunmaktadır. Çekilen oyuncular Aşağıdaki oyuncular seribaşı olacaktı, ancak turnuva başlamadan önce çekildiler. Diğer katılımcı bilgileri Wild card alan tenisçiler Korumalı sıralama kullananlar Elemeleri geçen tenisçiler Şanslı kaybedenler Çekilenler Giriş listesi, 17 Nisan 2023 haftasındaki ATP sıralamasına göre yayınlandı. Kaynakça Dış bağlantılar Kura Tek erkekler Fransa Açık - Tek erkekler 2023
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri